Hot Shots ja Hot Shots 2 – kaikkien jatko-osien äiti (1991, 1993) ★★★★

hotshotsfeat

Kaksi veljestä ja heidän kaverinsa Wisconsinin osavaltiosta ovat Mel Brooksin ohella parodiaelokuvien ehdottomia kuninkaita. David ja Jerry Zuckerin sekä Jim Abrahamsin muodostama Z-A-Z-ohjaajakolmikko teki yhteistyössä sellaiset komediahelmet kuin Airplane! – Hei me lennetään! (1980), Top Secret! – Huippusalaista! (1984), Mies ja alaston ase (1988) jatko-osineen sekä Pirullisia ihmisiä (1986).

John Landisin (Delta-jengi, Blues Brothers) ohjaamasta Kentucky Fried Moviesta alkanut Z-A-Z-leffojen sarja huipentui Mies ja alaston ase –elokuvaan, jonka jälkeen kolmikon tiet erkanivat. Zuckerin veljeksistä David on ohjannut mm. kauhuelokuvia parodioivat Scary Movie –sarjan osat 3 ja 4 sekä South Park –kaksikon Trey Parker ja Matt Stone tähdittämän erinomaisen urheilukomedian BASEketball. Jerry Zucker puolestaan pakeni komediamaailmaa ja kohtasi huippumenestystä ohjattuaan siirappisen draaman Ghost (1990), pääosissa Patrick Swayze ja Demi Moore. Kolmikon keskimmäinen, Jim Abrahams, jatkoi hänkin parodiamaailmassa ohjaamalla tutun tyylisen komediaelokuvan nimeltä Hot Shots! – Kaikkien elokuvien äiti.

hotshots

Charlie Sheenin, Valeria Golinon ja Lloyd Bridgesin tähdittämässä elokuvassa tehdään pilaa mm. Top Gunista ja lainataan surutta Airplanen ideaa. Aikoinaan erittäin hauskana pitämäni elokuva oli nyt vuosien jälkeen muuttunut junnaavaksi ja väkisinväännetyksi, joka nauratti enää vain harvoin. Sen sijaan Hei me lennetään ja Top Secret, Naked Gunista puhumattakaan ovat edelleen ratkiriemukkaita. Siksi onkin hassua, että jatko-osa Hot Shots 2 olikin hauskempi.

Tarina siinä on edelleen yhtä pöllö, mutta näyttelijät ovat selkeästi enemmän sinut parodiagenren kanssa. Tällä kertaa pilailun kohteena ovat 1980-luvun toimintaelokuvat, kuten Rambon jatko-osat. Mukaan onkin saatu haalittua Richard Crenna, joka Rambo-trilogiassa näytteli päähenkilön armeijapomoa eversti Trautmania. Blu-ray-julkaisuilla on molemmilla mukana pari dokumenttipätkää, joissa elokuvien tähdet ja taustahenkilöt kehuvat elokuvan tekovaiheita.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Hot Shots   Hot Shots 2

  • Ohjaus: Jim Abrahams
  • Pääosissa: Charlie Sheen, Lloyd Bridges
  • Alkuperämaa: USA
  • Genre: Komedia
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit

Tags from the story
, ,