Hurmaava Blake Lively

blakelively_feat

Blake Lively on tehnyt sen mistä useimmat tv-tähdet vain haaveilevat. Vuonna 1987 syntynyt kaunotar on onnistunut siirtymään myös isolle kankaalle, jatkaen kuitenkin samalla Serena van der Woodsenin näyttelemistä huippusuositussa Gossip Girl -televisiosarjassa. Viiden lapsen perheessä kasvanut Lively on elänyt elämänsä viihdemaailman pyörteissä; sekä molemmat vanhemmat että useimmat sisarukset ovat viihdealalla. Ei ole siis ihme että nainen aloitti pienellä elokuvaroolilla jo 11-vuotiaana ja on näytellyt siitä lähtien.

Pienet elokuvaroolit vaihtuivat täysosumaan kun Lively valittiin esittämään boheemia ja huikentelevaista Serenaa vuonna 2007. Sarjasta tuli pian suosittu, osaksi sarjassa näkyvien ihanien vaatteiden vuoksi – muotiblogit ympäri maailmaa noteerasivat tämän 178 cm pitkän vaalean kaunottaren. Lively keräsi kiitosta kuitenkin myös näyttelijänlahjoistaan, The Sisterhood of the Travelling Pants 2 (2008) sekä The Private Lives of Pippa Lee(2009) ovat pohjustaneet tietä suurempiin ja näkyvämpiin rooleihin. Hyppy nuorison tv-sarjasta vakavasti otettavaksi näyttelijäksi ei ole helppo, mutta Lively on saanut ainakin mahdollisuuksia osoittaa kykynsä.

Lively yhdessä Raakalaiset -elokuvan ohjaaja Oliver Stonen sekä näyttelijäkollegoiden John Travolta ja Taylor Kitsch kanssa.

Ben Affleckin ohjaamassa The Town -elokuvassa (2010) Lively esittää televisiohahmonsa vastakohtaa, suttuista, epäonnista naista, ja tekee tämän taitavasti. Harva uskoi – allekirjoittanut mukaanlukien – Livelyn pystyvän niin aitoon suoritukseen. Samoihin aikoihin julkaisussa haastattelussa Marie Claire-lehdessä Lively totesi ettei koskaan uskonut pärjäävänsä näyttelijänä, vaan on aina pitänyt sisustussuunnittelua b-suunnitelmanaan. Tähän tuskin on enää tarvetta, vaikka Ryan Reynoldsin tähdittämä Green Lantern (2011) saikin nuivan vastaanoton kriitikoilta – kaupallisesti elokuva oli sentään kohtuullinen menestys.

Omien sanojensa mukaan Lively oli kouluaikoina ylisuorittaja; hän oli sekä cheerleader että lauloi kuorossa, luokan presidentti ja noin kuudessa eri kerhossa. Cosmopolitanin haastattelussa Lively onkin todennut että miehet ovat hänen ainoa paheensa, nainen ei juo eikä polta. Gossip Girl on tunnettu muodikkaista luomuksistaan ja tavastaan luoda uusia trendejä, aina tyylikkäänä näyttäytyvä Lively ei kuitenkaan käytä stylistia, vaan valitsee vaatteensa itse. Viime kuussa Ryan Reynoldsin kanssa naimisiin mennyt näyttelijätär on todennut unelmamiehestään: ”If a guy can play Guitar Hero with me and sit at home and watch the Food Network and read magazines with me, that’s good. I don’t think there are many guys that’s fun for. It’s a lot to ask.” Ilmeisesti Reynolds täyttää vaatimukset..

Oliver Stonen ohjaama Raakalaiset (Savages) saa Suomen ensi-iltansa tällä viikolla – voit lukea Filmitähden arvostelun tästä. Siinä Lively esittää hyvin paljon Gossip Girlin Serenaan vivahtavaa hipahtavaa ja vapaamielistä – vaikkakin rakastavaa – tyttöä; piirteet tuntuvat sopivan Livelylle erinomaisesti. Lively on nimetty useimmissa lehdissä yhdeksi aikamme kauneimmista naisista, sekä Time -lehden 100:n vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon.  Kauneudella pääsee pitkälle, mutta Livelyssa on ainesta myös todelliseksi näyttelijäksi – ainakaan menestys ei ole mahdollisuuksista kiinni.

Lively ja Ryan Reynolds menivät naimisiin syyskuussa 2012.

Kommentit