Hyvät, Pahat ja Omituiset

filmitahti_hyva

Filmitähti katsastaa jatkossa epäsäännöllisen säännöllisesti viihdemaailman tapahtumiin, näyttelijöiden suorituksiin ja muihin uutisiin myös listan muodossa. Sana on vapaa, mentiinkö metsään vai oletteko samaa mieltä näistä?

 

[quote type=”center”] Hyvät, Pahat ja Omituiset [/quote]

iam Neeson rokkaa. 60 vuotta kesällä täyttänyt näyttelijä on viime aikaisilla elokuvillaan, Unknown, The Grey ja Taken 2, todistanut että toimintasankari voi olla myös vanhempana. Tähän ei vaadita Expendables-tyylistä pullistelua, vaan vakuuttavaa toimintaa tyylikkäästi toteutettuna.

 

en Affleck parantaa suorituksiaan kuin sika juoksuaan. R&A-festareilla nähty Argo on osoitus siitä kuinka Affleck kasvaa tarinankertojana. Aiheena hieman kuivan kuuloinen Iranissa tapahtunut panttivanki-episodi on mukaansa tempaava ja ajankuvaus hienoa – elokuva nostattaa pienen hien kämmeniin. Odotamme innoissamme lisää Affleckilta, jos meno jatkuu tällaisena.

Argo on täynnä tyylikkäitä silmälaseja…
 va-kanavalta alkaa Kiefer Sutherlandin tähdittämä tv-sarja Touch, suomeksi Kosketus. Toista kauttaan aloitteleva sarja kertoo Martin Bohmista (Sutherland) ja tämän omalaatuisesta pojasta Jakesta (David Mazouz). Jake pystyy ennustamaan tulevia tapahtumia, vaikka ei pysty toimimaan normaalimaailmassa totuttujen normien mukaan. Kosketus on sekoitus salaliittoteorioita, scifiä ja perhedraamaa; Sutherland on jälleen mies paikallaan. Jake-poikaa tekisi mieli välillä vähän ravistella, mutta lapsihahmot ovatkin yleensä elokuvissa ja televisiosarjoissa niitä rasittavimpia. Sarja on ehdottomasti seuraamisen arvoinen.

 

 

xpendablesin naisversiosta on puhuttu jo pitkä tovi. Ensimmäiseksi näyttelijättäreksi on varmistunut Gina Carano. Vaikka Carano on pätevä, ja suoritus Haywire-elokuvassa hyvä, on melkoista liioittelua lukea Caranoa nykypäivän naistoimintatähtien kärkikaartiin. Parilla elokuvalla ei vielä legendaksi pääse, ja tarjolla olisi hurja määrä erinomaisia suorituksia tehneitä naisia. Lue Filmitähden aiempi kirjoitus aiheesta täältä. Filmitähti buuaa tälle suunnalle ja toivoo kaartin tästä paranevan vielä hurjasti.

esident Evil : Retribution ei saapunut lainkaan Suomen elokuvateattereihin. Filmitähden toimituksen toisella osapuolella on jopa RE-tatuointi, ja kismitys uutisesta tietysti katossa. RE-elokuvat vaativat ison kankaan jotta siitä saa kaiken mahdollisen ilon irti. Elokuvan teatterivälityksen skippaaminen aiheuttaa murinaa ja epätyytyväisyyttä toimituksessa. On se hyvä että kesäkuussa ensi-iltansa Suomessa saanut Lumikki ja metsästäjä pyörii vielä teattereissa, mutta tätä herkkua ei sitä tilaavat saa muuta kuin kotilevityksessä.

Murrr, Millan uusia nahkasaappaita ei nähdä Suomen elokuvateattereissa…
asha Baron Cohen ja lesbot? Olihan tämä odotettavissa. Miehelle joka tekee pilkkaa kaikesta, eikä niinkään hienovaraisesti, on vain ajankysymys siirtyä lesbokomedian pariin. Kun wannabe-räppärit, kazakstanilaiset, homot ja diktaattorit on jo nähty, on Cohenille luonnollinen jatkumo siirtyä lesbojen maailmaan. Moni pitää miehen tuotoksista, ja niissä on tiettyä hervotonta charmia. Mutta komediahelmiksi ei näistä elokuvista ole, ja mies voisi käyttää vaihteeksi lahjojaan (joita kuitenkin on), johonkin muuhun kuin keskiverto pilkkakirves-komedioiden väsäämiseen.

Kommentit