Blood Creek (2009) ★★★

Joel Schumacherin ohjaama kauhupläjäys Blood Creek on mainettaan parempi. Se on kauniisti kuvattu ja laadukkaasti kyhätty kauhutekele jonka ainoa ongelma on itse juoni. Hetkittäin erittäin hieno visuaalinen ilme ja näyttelijät nostavat kuitenkin Blood Creekin nykyisten kauhuelokuvien keskikastiin kevyesti.

Evan (Henry Cavill) ja Victor (Dominic Purcell) ovat veljeksiä, mutta Victor on kadonnut jo kaksi vuotta sitten mystisesti jälkeäkään jättämättä. Eräänä yönä Victor palaa takaisin ja raahaa Evanin mukanaan metsään suurempia selittelemättä. Kyseessä on kostoretki sillä Victor on ollut vankina ja kidutettavana talopahasessa keskellä ei mitään.

Jäljet johtavat natsiaikaan, ennen II maailmansotaa jolloin tilalle asteli ”tutkija” Richard Wirth (Michael Fassbender) jäljittämään viikinki esi-isiensä riimukiviä sillä natsit uskoivat näiden antavan heille voimaa ja maailman valtaamisen. On sanomattakin selvää että riimukivien ja natsien yhdistämisestä ei seuraa mitään hyvää ja tuloksena on hirviö joka on kietounut maatilan pahan pauloihin. Tänne johtavat veljesparin jäljet ja jälki on sen mukaista. Blood Creek näyttää osittain todella kauniilta ja laadukkaalta, asia mitä kauhugenressä ei aina näe. Juonessa on kaikki ainekset hyvään kauhuleffaan mutta jossain kohtaa tarina kompastuu ja hahmoista tulee osittain hyvin rasittavia ja tyhmiä. Cavill ja Purcell tekevät parhaansa ja vaikka ovatkin hiukan jäykkiä niin ainakin he ovat komeaa katseltavaa jos ei muuta. Blood Creek on keskivertoinen kauhuleffa joka on kyllä viime aikoina näkemistäni paremmasta päästä, sanokoot muut mitä sanoo…

__________________________________________________________________________________________________

Blood Creek / Town Creek ***

Ohjaus: Joel Schumacher

Pääosissa: Henry Cavill, Dominic Purcell, Michael Fassbender

Genre: kauhu

Alkuperämaa: USA 2009

IMDb

Kommentit

Tags from the story
,