Jack Reacher-elokuvan Robert Duvall ei malta vielä jäädä eläkkeelle

jackreacher_robertduvall

Robert Duvall on yksi Jack Reacher – Tappajan jäljillä -elokuvan tähdistä. Elokuva-alan veteraani ei kuitenkaan vielä malta jäädä eläkkeelle, ainakaan omien sanojensa mukaan.

Palasit 81 -vuotiaana takaisin valkokankaalle toimintaelokuvassa. Miksi?

Duvall: Se onkin hyvä kysymys, en nimittäin aikonut tehtä tätä elokuvaa koska en ollut kovin hyvässä kunnossa. Olen nauttinut liikaa eälmästäni farmillani, ja painoni oli noussut. Siksi Tom Cruise itse soitti minulle.

 Ja kun Cruise soittaa, edes Robert Duvall ei osaa sanoa ei?

Duvall: No, olin kiinnostunut hahmosta. Ja pidän Tomista paljon. Minusta hän on mahtava näyttelijä. Niinpä kerroin vaimolleni aikovani pudottaa 10 kiloa, ja hän oli siihen enemmän kuin tyytyväinen.

 Hahmosi Cash Jack Reacherissa on ovela tyyppi. Ja hän rakastaa aseitaan. Mitä itse ajattelet aseista?

Tunnen aseita jonkin verran. Uskon aseisiin, mutta en itse omista yhtään. En ole ampunut juuri lainkaan sitten armeija-aikojeni. Käyn joskus ammuskelemassa, mutta vaimoni, hän on erinomainen ampuja.

 Paljonko sinua itseäsi on Cashissä?

Duvall: Jokaisessa hahmossa on ripaus näyttelijää itseään. Sinun täytyy tehdä hahmosta uskottava.

Kuinka pysyt kunnossa tätä nykyä? Vieläkö tanssit tangoa?

Duvall: Toki, rakastan edelleen tangoa. Lupasin vaimolleni ettein painoni enää nousisi entisiin lukemiinsa. Uin ja ratsastan. Kaikki liikunta toimii. Rakastan Buenos Airesia, se on lempikaupunkini maailmassa. Käymme siellä edelleen, vaikkemme viime aikoina.

On kai asiaankuuluvaa kysyä aiotko ikinä jäädä eläkkeelle? Ajatteletko sitä edes koskaan?

Duvall: Ajattelen. Mutta luulen että minussa on vielä pari elokuvaa jäljellä. Hyvä ystäväni Gene Hackman jäi eläkkeelle, ja hän pitää siitä. Itse en ole vielä siinä pisteessä. Nautin edelleen näyttelemisestä. Mutta en halua työskennellä öisin enää.

Onko Hollywood muuttunut vuosien saatossa?

Duvall: Kyllä se on muuttunut. Mutta juuriltaan se on edelleen “action and cut” -tyylistä menoa. Se on edelleen elokuvantekemistä. Ja hyviä näyttelijöitä on paljon. Hyviä elokuvia tehdään edelleen.

Miten haluaisit ihmisten muistavan sinut?

Duvall: No, on jo mukavaa kun joku tietää nimesi. Tein joitakin elokuvia joista olen äärettömän ylpeä. Suosikkini on Lonesome Dove (Vaarojen maa 1989), tulen aina muistelemaan sitä lämmöllä.

Olet saavuttanut suurinpiirtein kaiken mitä näyttelijä voi. Miksi teet tätä työtä edelleen, syynä ei voi olla raha?

 Duvall: Rahaa ei ansaita enää kuten ennen. Jos jotain erikoista, joka kutittaa luitani, tulee vastaan niin olen kiinnostunut.

 Oletko tavannut miehiä kuten Jack Reacher oikeassa elämässäsi?

Duvall: Kyllä. Tapasin kerran Texas Rangersien päällikön, he ovat tuollaisia ei turhia höpötyksiä -tyyppejä. Pidän ihmisistä jotka ovat niin suoraviivaisia.

 

Kommentit

Tags from the story