Kaboom (G.Araki, 2010) ★★★★

kaboom

Kaboom on tarina yliopisto-opiskelijoista jotka sekoilevat huumeiden ja seksin maailmassa, keskipisteenä seksuaaliselta suuntautumiseltaan epämääräinen Smith joka hallusinaatioiden ja todellisten tapahtumien välimaastossa kietoutuu keskelle mystisiä tapahtumia. Elokuva sekoittaa kevyesti genret keskenään tarjoten silmäkarkkia, maailmanlopun meininkiä ja sietämättömän cooleja hahmoja angstissaan jota ryydittää viimeiseen asti hiottu soundtrack.

Thomas Dekker (Sarah Connorin Aikakirjat, Secret Circle) esittää Smithiä joka viettää suurimman osan aikaansa haaveillen seksistä, vetäen huumeita ja hengaten parhaan ystävänsä Stellan (Haley Bennet) kanssa. Taidetta opiskeleva Stella ja elokuvataidetta opiskeleva Smith ovat nokkelia, sanavalmiita ja kevyen välinpitämättömiä yhtään mistään mutta uudet ystävät saavat ystävykset havahtumaan ympärillä tapahtuviin outoihin sattumiin. Smith näkee kesken huumetripin eläinnaamareita käyttäviä miehiä jotka jahtaavat häntä, Stellan tyttöystävä osoittautuu kestämättömäksi ja vaaralliseksi akaksi ja kaikki tuntuu kääntyvän kohti painajaismaista unta jossa hallusinaatioita ei erota todellisuudesta.

Kaboom on tyylitelty trippi, hahmot sinällään yhdentekeviä koska tunne ja kiehtovuus ovat visuaalisessa kauneudessa ja tapahtumissa missä ei ole mitään järkeä. Se on kuin neonväritetty leikki täynnä seksuaalisia kohtaamisia ja ihmisten omituisimpia unia ja välillä tuntuukin että juoni on heitetty ikkunasta ulos kesken kuvausten. Se ei kuitenkaan haittaa eikä ole edes olennaista sillä hahmot ovat kiehtovia ja tapahtumat niin omituisia että tämäntyyppisistä elokuvista pitävät, kuten allekirjoittanut, ei voi kuin tuijottaa.

Elokuva kiedotaan nätisti loppuun viimeisillä minuuteilla ja kaikki mystiikka häviää, siinä määrin kuin se tällaisessa juonessa voi hävitä sillä kun ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Thomas Dekker on täydellinen Smith, kaunis, unelmoiva ja tietoisen tyylikäs nuori mies jota kohtalo vie määränpäähän jota ei elokuvan alussa voinut kuvitellakaan.

Kaboom ei ole vakavamielisille, se on  irrallinen kokonaisuus kauniita tapahtumia jotka kiedotaan yhteen hassulla juonella ja sivuhahmoilla. Se on järjetön, kiihkeä, turhauttava ja kuitenkin rehellinen kuvaus nuorista ihmisistä keskellä hämärän rajamaita hipovaa maailmaa.

________________________________________________________________________________________________

Kaboom

Ohjaus: Gregg Araki
Käsikirjoitus: Gregg Araki
Pääosissa: Thomas Dekker, Hayley Bennett, Chris Zylka, Juno Temple
Genre: Sci-fi / Mysteeri
Valmistusmaa: USA 2010
IMDb

Kommentit

Tags from the story
,