Kaunis, vahvoja rooleja tekevä Charlize Theron

theron_reat

Tällä hetkellä sekä Prometheuksessa että Lumikki ja metsästäjä -elokuvissa hienot roolisuoritukset tekevä Charlize Theron on mielenkiintoinen näyttelijätär. Tämä 1975 Etelä-Afrikassa syntyneen naisen lapsuus oli traumaattinen, mutta vastoin odotuksia hänestä on tullut yksi Hollywoodin lahjakkaimmista naisnäyttelijöistä.

Theronin lapsuus alkoi takkuisasti, alkoholisti-isä uhkaili Theronia ja tämän äitiä alituiseen ja piina päättyi vasta kun Charlizen äiti ampui miehensä näiden kotitilalla. Jo 13-vuotiaana Theron kiinnostui taiteista ja opiskeli taiteisiin painottavassa koulussa, ja opiskeli englantia. 16-vuotiaana Theron voitti mallikisan ja muutti äitinsä kanssa Italiaan tekemään mallin töitä vuodeksi. Tämän jälkeen matka jatkui tanssimista harrastavan tytön vuoksi New Yorkiin, tähtäimessään balettitanssijan ura, joka katkesi loukkaantumiseen.

Hollywoodiin muuttonsa jälkeen nuori Theron sai nopeasti ensimmäisen roolinsa Maissilapset III -elokuvassa, jossa tosin vuorosanoja ei vielä irronnut. Myöhemmin isommat roolit elokuvissa That Thing You Do, Paholaisen asianajaja ja Kaverini mahtava Joe toivat kauniille naiselle huomiota. Näitä seurasivat Cider House Rules (Oman elämänsä sankari), The Yards ja The Italian Job. Theronin rooli on yleisesti ottaen olla kaunis; sivuosan roolissa varmaa työtä tekevä tähti; joka ei koskaan saanut sitä suurinta roolia.

Tämä muuttui kun Theron muuntautui täysin tunnistamattomaksi Monster – Aileen Wuornos -elokuvassa, josta hän nappasi myös Oscarin parhaasta naispääosasta. Suoritus oli todella vakuuttava, ja harva olisi uskonut näin kauniin naisen kykenevän tähän suoritukseen. North Country jatkoi uskottavien naisroolien linjalla, ja kaupallisesti pettymyksen tuottanut, mutta erinomainen Aeon Flux näytti että Theronista on myös toimintatähdeksi. Prometheuksen ja Lumikin jäätävät naishahmot ovat erinomaisia Theronille; tämän viileä kauneus on kuin luotu rooleihin joissa vaaditaan selkärankaa.

Seuraavaksi Theron on uutisten mukaan suuntaamassa Mad Max 4 -elokuvaan, jota tähdittää Tom Hardy. Lisää vahvoja naisrooleja on siis toivottavasti tulossa, sillä liian usein lahjakkaat naiset painuvat miestä tukeviin sivuosarooleihin vaimoiksi ja tyttöystäviksi.

Theronin yhdeksän vuotta kestänyt avoliitto irlantilaisen näyttelijän, Stuart Townsendin, kanssa päättyi kaikkien yllätykseksi eroon. Tämän jälkeen Theron on adoptoinut pojan maaliskuussa 2012, eli ainakaan nainen ei ole jäänyt odottamaan ”sitä oikeaa”. Vahvasti naisten oikeutta ajavissa liikkeissä mukana oleva Theron on myös yksi aktiivisimmista PETAn julkkisjäsenistä, poseeraten mainoskampanjoissa vuosittain turkiksia vastaan. Ilmeisen vahva, hyväsydäminen ja lahjakas nainen on erinomainen malli maailman nuorille naisille ja odotamme Theronilta jatkossakin vahvoja roolisuorituksia.

Kommentit

Tags from the story