Kenestä 12. Tohtori?

drwho_feat

Matt Smith onnistui vuonna 2010 tekemään mahdottomasta mahdollista. Äärettömän suositun 10. Tohtorin, David Tennantin, jälkeen oli vaikea uskoa että kukaan onnistuisi käännyttämään faneja puolelleen. Toisin kävi, ja Smith valloitti katsojien sydämet olemalla säntäilevä, alati höpöttävä, hulvaton ja hyväsydäminen Tohtori, joka esitteli meille mm. omituisia ruokayhdistelmiä.  Seitsemäs kausi päättyi keväällä 2013, ja se päättyi hetkeen jonka jälkeen moni jo odottikin tulevaa uutista. Matt Smith ei jatkaisi enää Tohtorina jouluspesiaalin jälkeen.

Mitä uudelta Tohtorilta sitten voisi odottaa? Onko tämä nuorempi, vai vihdoinkin vanhempi? Nainen? Tummaihoinen? On sanomattakin selvää että arvailut ja toiveet seuraavan Tohtorin kenkiin astujista pyörivät kuumana ympäri nettiä. Vaikka eräs Tohtorin inkarnaatioista on melko varma, se selviää nimittäin 7. kauden viimeisellä minuutilla, spekuloimme nyt uusia, vielä vahvistamattomia huhuja. Kirjoittaja on armoton Whovianisti, joten toiveet ja spekuloinnit ovat osittain omia, osittain huhuja.

Vaikka haluaisimme Tohtorin olevan hieman vanhempi, tämän ollessa tuolloin lähempänä River Songia esittävän Alex Kingstonin (synt. 1963) ikää, sydän halajaa edelleen hullua ja nuorta Tohtoria. Ellei vanhemmaksi herraksi löydy charmikasta, yhtä aikaa hulvatonta ja uhkaavaa, hienosti tulkitsevaa näyttelijää. Vanhemman Tohtorin puolesta puhuu myös toive, että viimeisten käänteiden tultua ilmi Tohtori palaisi Tennantin tulkitsemaan hieman agressiviisempaan tyyliin. Me haluamme puhdasta tulikiven katkua! Kuka on suosikkini vanhemmaksi Tohtoriksi? Hugh Laurie, joka onkin jo Dr. Housena tottunut Tohtoriksi nimittelyyn. Jos Tohtorin pitäisi olla nainen, kukaan ei hallitsisi roolia paremmin kuin Helen Mirren. Tosin naisen kuvausaikataulut ovat jo kauan aikaa sitten torpanneet tämän haaveen.  Koska Tohtorin pitäisi melko perinteisesti olla britti, voin unohtaa Nathan Filionista haaveilun. Niin täydellinen kuin hän olisikin.

Ketkä ovat toivelistan kärkipäässä?

Ben Whishaw on nuorukainen jolle sydämeni sykkii tässä tapauksessa rankasti. 32-vuotias näyttelijä on jo vakuuttanut BBC:n The Hour-sarjassa, sekä uutena Q:nä Skyfall-elokuvassa. Onko mahtavan hiuskuontalon (still not ginger) omaava nuorukainen liian lähellä Smithin hahmoa? Pelkään että on.drwho_1

Mennäänkö todella nuorekkaaseen suuntaan? Miten olisi vihdoin ja viimein punatukkainen Tohtori, Rupert Grintin esittämänä? Ajatuksessa kiehtoo monikin asia, mutta Grintistä tuskin on astumaan Tohtorin vaativiin saappaisiin vaikka kuinka toivoisimme.

drwho4

Richard Maddenin nimi on pyörinyt eetterissä pitkään. Robb Starkia Game of Thronesissa näyttelevä komistus toisi rooliin toivomaani agressiivisuutta, sillä tältä miekanheiluttajalta luulisi toiminnan sujuvan. Maddenin valinta toisi  Tohtoriin vipinää, toimintaa ja ripauksen mieskauneutta.

drwho3

Kuka on huhumyllyn mukaan vahvimmilla? BBC:n mukaan Rory Kinnearille on jo tarjottu roolia. Kyseessä voi olla tarkoituksellinen harhautus, tai sitten todellinen uutinen. Quantum of Solace ja Skyfall-elokuvissa M:n apuna hyörivä mies on suurelle yleisölle tuntemattomampi, mikä on myös ollut Doctor Who-näyttelijöille jonkinlainen sääntö. Kinnear itse väittää ettei mitään tarjousta ole tullut, ja että häntä käytetään harhautuksena. Ota tästä huhumyllystä ja sumutuksesta selvää.

drwho2

Tiputetaan vielä pari hyvin epätodennäköistä nimeä. Täysin omia toiveitani. Miten olisi tunnettu brittinäyttelijä Simon Pegg? Pystyttekö näkemään hänet selostamassa universumin lakeja kädet heiluen? Punatukkainen (!) Domhnall Gleeson on omalaatuinen, suhtkot tuntematon, mutta kiinnostavan näköinen nuori mies, jonka jostain syystä pystyy erinomaisesti näkemään vanhahtavissa vaatteissa Tardiksessa matkaamassa.

drwho6

Totuushan on, että Tohtoreita on alunperin ilmoitettu olevan ainoastaan 12. Siksi uusi Tohtori tulee kiinnostamaan faneja äärettömästi – ovatko Moffatin kierot aivot keksineet tavan kiertää tämä 12:n Tohtorin sääntö? Hurjimmat huhuthan spekuloivat, että David Tennant tulisi takaisin Tohtoriksi – näin kenties jatkaen ovelasti sarjan kestoa. Kyseessä taitaa olla enemmän fanien toive, kuin todellinen käänne – mutta Moffat on tunnettu oveluudestaan.

drwho5

Kommentit