Kenraali Pancho ja pojat Euroopassa (2013) ★ ★ ★ ★

kenraali_pancho_&_pojat_3_featured_620

Kun ensimmäisen kerran kuulin, että Jimiltä alkaa kalastuksesta kertova ohjelmasarja, jossa pääosissa ovat näyttelijät Tommi Korpela ja Kari ”Hissu” Hietalahti, ja että kuvauspaikat ovat Pohjoiskalotilla eli Lapissa ja Norjassa, olin heti myyty. Maisemat olivat upeita ja kaksikon välinen leikkimielinen mittelö paremman kalastajan tittelistä oli hauskaa katsottavaa. Siihen päälle vielä miehiä avustanut opas Kokko-Pena ja Hissun koira eli Pancho.

Ensimmäistä kahta kautta ei häirinnyt edes järkyttävän selkeä tuotesijoittelu. Myös ”Hissun” kirjoittama kirja kahdesta tuotantokaudesta oli mielenkiintoista luettavaa. Kirjan loppupuolella Hietalahti paljasti, että himoja mennä Euroopan suuntaan olisi ja sellainen tuotantokausi olisi tiedossa. Tässä sitä sitten ollaan.

Tällä kertaa paikat, joissa vieraillaan (Slovenia, Itävalta, Belgia, Ranska) eivät saa tämän katsojan mieltä hehkumaan. Ihan näyttävän näköisiä, mutta jäävät jotenkin taka-alalle, koska sarjan tähdet pitää saada framille. Likimain jokaisessa jaksossa näytetään pitkä pätkä kolmesta äijästä (Kokko-Pena on mukana reissussa) ajamassa autolla kohti määränpäätä, useimmiten väsyneinä ja kettuuntuneen näköisinä.

Korpela pääsee keskittymään kalastamiseen – ja viekin voiton kaksikon keskinäisessä kalakisassa – kun taas Hietalahti paimentaa Panchoa, juttelee kameralle ja muille jatkuvasti ja soheltaa minkä kerkeää. Tommi ja Kokko-Penakin huomaavat tämän ja kommentoivat asiaa. Kiroilua on näissä jaksoissa paljon enemmän kuin aikaisemmin, jopa niin paljon että se ja sekoilu alkavat jo ärsyttää. Mieluummin katsoisi hienoja maisemia, kuulisi hyviä neuvoja ja nauttisi perhokalastusta oppimaan ryhtyneiden miesten rehdistä kalareissumeiningistä. Ei auta, vaikka Hietalahden anteeksipyyntö onkin kirjattuna dvd:n takakanteen.

Viimeisessä jaksossa ollaan jälleen Norjassa narraamassa turskaa ja pyydystämässä ruijanpallasta. Kauden päätteeksi Hissu informoi Tommia, että neloskausi olisi tulossa ja että siinä pysyttäydytään perusasioiden ja –paikkojen äärellä eikä turhaan häivytä merta edemmäs kalaan. Toivoa sopii ja hieman päivitettyä meininkiä myös.

Kenraali Pancho ja pojat Euroopassa
Ohjaus: Tuomas Summanen
Pääosissa: Kari Hietalahti, Tommi Korpela, Pentti Kokko, Pancho
Alkuperämaa: Suomi 2011
Genre: Dokumentti
IMDb

Kommentit

Tags from the story
,