Kesän parhaat ensi-illat ja miksi niitä odotamme

batman_feature

Kesä on suurten kassamagneettien ja toimintaelokuvien parasta aikaa. Vaikka Suomessa on suvi, ja kansa mökillä niin onneksi meille työssäkäyville riittää runsaasti tarjontaa.

Varsinaiset hyvän tuulen kesäleffat näyttävät puuttuvan ainakin Suomeen saapuvien elokuvien listalta suurimmaksi osaksi; räminää ja toimintaa suuren maailman malliin on luvassa sitäkin enemmän. Ja hyvä niin; sateisia päiviä tulee takuulla, eikä meistä kaikilla ole edes kesälomaa. Mitä odottamisen arvoista kesällä tulee?

Tällä viikolla  ensi-iltansa saakin jo yksi kesän odotetuimmista elokuvista, ainakin Filmitähden toimituksessa, Lumikki ja metsästäjä (arvostelu täällä). Chris Hemsworthin leveät hartiat ottavat mittaa Charlize Theronin jäätävästä kuningattaresta, rinnallaan Lumikkina Kristen Stewart.
MIKSI: Theronin kauneus ja Hemsworthin karisma ovat aina katsomisen arvoisia. Lisäbonuksena voi jännittää, onnistuuko Stewart jättämään yhden ilmeen -näyttelemisen taakseen.

Kesäkuun lopussa ikinuori ihmemies Tom Cruise näyttää miten rokataan, kun Rock of Ages rymistelee valkokankaille. Ehtaa kasarimeininkiä tarjoileva elokuva sisältää tuttua musiikkia ja hienon näyttelijäkaartin; Cruisen lisäksi ainakin Paul Giamatti, Bryan Cranston (Breaking Bad), Catherine Zeta-Jones ja Alec Baldwin pääsevät loistamaan tässä Bon Jovilla ja Whitesnakella ryyditetyssä elokuvassa. Jalat leveään haara-asentoon ja tukka heilumaan!
MIKSI: Kasaripermikset yhdistettynä Bon Joviin tuovat mieleen monta noloa hetkeä omasta nuoruudestamme. Ah niitä aikoja!

Tom Cruisesta näyttää kuoriutuvan rokkari.

Nopeasti uusintakierrokselle tullut Hämis on nostanut odotukset korkealle, eikä syyttä. Uutena hämähäkkimiehenä The Amazing Spiderman -elokuvassa nähdään Never Let Me Go ja Social Network -elokuvissa vakuuttanut Andrew Garfield. Kun rinnalle saadaan vielä ihanaakin ihanampi Emma Stone, on kasassa kaikki ainekset onnistumiseen. Ruoriin astuu (500) Days of Summer -ohjaaja Marc Webb. On mielenkiintoista nähdä, kuinka näinkin pian uusintaversion saanut tarina ottaa muotonsa tutussa juonessa.
MIKSI: Koska aina saa toivoa että tehtäisiin edes yksi ei-niin-camp -henkinen Hämis. 

Hämiksen trikoisiin ujuttautuu Andrew Garfield

Kesän odotetuin elokuva, ainakin allekirjoittaneen mielestä, tulee ensi-iltaan 20.7. Ohjaaja Christopher Nolanin luotsaaman trilogian päätös, Yön ritarin paluu (The Dark Knight Rises) on trailerillaan pistänyt ennakko-odotukset uusiksi. Synkkä ja kiehtova tulkinta tutusta Lepakkomiehestä on ollut jo tähän asti onnistunein juuri Christian Balen ja Nolanin yhteistyön tulkitsemana. Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman, Anne Hathaway ja Michael Caine ovat sellainen kaarti, että jos tämä elokuva ei onnistu niin ei sitten mikään. Onko mahdollista että odotukset ovat jo liian korkealla?
MIKSI: ”The most important thing in life is to be yourself. Unless you can be Batman. Always be Batman.” 

Nolanin Batman-trilogia tulee päätökseensä.

Kesätunnelmaan päästään viimeistään legendaariseen Jack Kerouacin Matkalla -kirjaan perustuva samanniminen elokuva. Kristen Stewart, Garrett Hedlund, Viggo Mortensen ja Sam Riley tähdittävät tätä 50-luvun Yhdysvaltoihin liittyvää road-movieta. Kolme vuotta kestävä matka läpi maan joka on muutoksen partaalla tarjoaa hienot kehykset kesän autotrippi-haaveille.
MIKSI: Kesä on automatkojen aikaa, ja nostalgian kaipuuseen ei mikään toimi paremmin kuin kauniisti kuvattu klassikkotarina. Lisäbonus: Viggo Mortensen. 

Matkalla tarjoaa nostalgiaa.

Kesän lopussa, joka nyt lasketaan elokuuhun, kuuluu vielä kaksi toiminnantäyteistä odotuksen arvoista elokuvaa. Niinkin uskomattomista lähtökohdista kuin Abraham Lincoln: Vampire Hunter lähteekin, on trailerin perusteella luvassa sulavaa toimintaa ja älyvapaita juonen käänteitä. Kesällä ei välttämättä muuta tarvitsekaan, ja joillekin vampyyrien tappaminen voi olla mukavaa piristystä ainaisen kaihoilun sijana.
MIKSI: Vampyyreita. Pitääkö tätä selitellä? 

Colin Farrell astuu kirjaimellisesti suuriin saappaisiin. kun hän tähdittää loppukesän toimintapläjäystä, Total Recall:ia. Luvassa on tuttu tarina jo Schwartzeneggerin tulkitsemana, mutta uskon ja toivon vahvasti että mielenkiintoisilla näyttelijöillä tähditetty uusintaversio toimii. Vastarintaliikkeen johtajana häärii aina yhtä cool Bill Nighy ja naiskauneutta tarjoavat Jessica Biel ja Kate Beckinsale.
MIKSI: Alkuperäisen katsomisesta on aikaa ja tekijäkaarti on lupaava. Scifi toimii aina, varsinkin kesähelteillä. Lisäbonus: Bill Nighy. 

Kommentit

Tags from the story