Lentsikoiden jatko-osa vie Dustyn hurjiin koitoksiin

letsikat2

Vuosi sitten teattereihin saapunut Lentsikat vei Autot-maailman ilmojen teille, kun amerikkalainen ruiskutuskone Dusty Crophopper halusi kilpakoneeksi ja päätyikin kaikkien odotusten vastaisesti voittamaan maailman ympäri vieneen lentokisan. Parasta Lentsikoissa oli sen ystävällisyys: kilpurit olivat paria ilkimystä lukuun ottamatta kaikki kilttejä toisilleen, eli toisin sanoen erittäin hyvä elokuva lapsille.

Mutta aivan kuten Autot-elokuvien kanssa, jatko-osassa jostain syystä lennetään paljon jännemmissä seikkailuissa. Jo alussa Dustylle selviää (hurjan pudotuksen jälkeen), ettei se pysty enää kisaamaan. Jos vaihdelaatikko pettää, se on menoa, sanoo mekaanikko-Tytti. Kun Dusty aiheuttaa kotikentälleen tulipalon ja sen myötä lukuisia vaikeuksia mm. kentän paloturvallisuudesta vastaavalle Mayday-paloautolle, päättää sankarimme lähteä opiskelemaan palontorjuntakoneeksi.

Vuoristoisilla erämaaseuduilla Dusty tapaa paikalliset maastopalojen torjujat ja pelastajat: helikoptereita, kuljetus- ja sammutuskoneita, savusukeltajamönkijöitä ja mekaanikkotrukkeja tulee ykkösosan kilpakoneiden tilalle suosikkihahmoiksi. Dusty päätyy keskellä kuuminta metsäpalokautta eikä koulutuskausi ala suotuisissa merkeissä. Pikkuhiljaa Dusty kuitenkin alkaa löytää paikkansa porukassa.

Leffan katsominen jäi kesken, kun katseluseurana ollut 4,5-vuotias nassikka ilmoitti toisen kerran, että liian jännää elokuvaa katsotaan eli pois vaan. Loppuratkaisut jäivät siis uusintakatselun varaan. Voisin kuvitella, että kaikki meni parhain päin ja Dustysta tuli mitä parhain palolentokone. Ainakin elokuvasta poistumisen jälkeen lelukaupasta löydetty Dusty-lelu paljasti sankarimme uuden värityksen.

Vaikka tämä katselukerta jäikin kesken, ei se estänyt koko loppupäivän mittaisia leikkejä lelukoneilla ja –koptereilla, joissa myös jännimmätkin kohdat mentiin moneen kertaan uudelleen.

Kaikissa muissa arvioissa on arvosteltu tylsiä, kliseisiä vitsejä, sitä miten elokuvassa ei ole oikein juonta riittävästi jne. Nuo kaikki arviot ovat aikuisilta aikuisille. Lentsikat ei ole aikuisille tarkoitettu leffa, vaan lapsille. Sen huomaa, kun seuraa pikkuväkeä, miten he innostuvat elokuvan myötä leikkimään helikopterileikkejä. Vaikkakin siis tuolla katselukerralla olikin liian jännä, ei se välttämättä ole enää, kun kotikatsomossa katsotaan, tutussa ympäristössä.

© Toni van der San

[divider]INFO[/divider]

LENTSIKAT 2 – PELASTAJAT
Ohjaus: Roberts Gannaway
Käsikirjoitus: Jeffrey M. Howard
Suomalaisina ääninä: Aku Hirviniemi, Sulevi Peltola, Pertti Koivula, Paula Vesala, Armi Toivanen
Alkuperämaa: Yhdysvallat 2014
Genre: Animaatio
IMDb

Kommentit