Like Crazy (2011) ★★★★

likecrazy

Rakkaus on vaikeaa. Sen saavat todeta myös alussa umpirakastuneet söpöläiset Anna (Felicity Jones) ja Jacob (Anton Yelchin), kun elämä yksinkertaisesti  tulee tielle. Indie-vivahteinen ja hipsterimäinen kuvaus nuoresta rakkaudesta, sekä ajan että välimatkan luomista ongelmista iskevät viattoman söpöilyn ja aidon tunteen päälle kiilaa. Like Crazy on kesäinen rakkaustarina, joka ihastuttaa ja tarttuu loppuunkaluttuun aiheeseensa tuoreella otteella.

Vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa; kirpakka ja ulospäin suuntaunut Anna on kirjailijanalku joka ihastuu hiljaiseen, mutta äärettömään söpöön huonekalusuunnittelu-opiskelijaan. Nuorten välinen kemia on selkeästi nähtävissä, ja nuori rakkaus on kuumaa, herkkää ja täynnä intohimoa. Anna on kuitenkin britti, ja opiskelujen päätyttyä satumainen rakkaustarina näyttää tyssäävän kuin seinään; opiskelijaviisumi umpeutuu ja Anna joutuu palaamaan kotimaahansa. Pariskunnan virhe nro 1 tapahtuu; Anna jää viisumin umpeutumisesta huolimatta Jenkkeihin, ja viettää ikimuistoisen romanttisen kesän Jacobin kanssa.

Anton Yelchin ja Felicity Jones ovat elokuvan hurmaavat rakastavaiset.

Nuoruuden huuma on ymmärrettävää, mutta Yhdysvaltojen viranomaiset eivät ole romantiikkaan taipuvaa sorttia. Annan tempusta napsahtaa automaattisesti viisumikielto, ja rakastavaiset ovat jumissa Atlantin molemmin puolin.  Kuinka rakkaus voi kestää ajan kulumisen, stressaavat muutoksenhaku -prosessit ja fyysisen välimatkan?

Elokuvan viehätys on ihanissa nuorissa näyttelijöissä; Yelchin ja Jones ovat hurmaavia, outoja, persoonallisia ja rakkaudessaan melkein sietämättömän söpöjä. Tarina poukkoilee hieman omituisesti pitkin aikaa; välillä se kiihdyttää eteenpäin kuukausia, ja välillä se viipyilee yhdessä tunnelmassa ja kohtauksessa loputtomiin. Se on vähäeleinen ja hillitty; suloinen ja katkera…eräänlainen nuoren rakkauden täydellinen kuvaus. Like Crazy sammuttaa romantiikan nälkäisten katsojien janon varmasti, ja nuoret näyttelijät ovat ihanaa katsottavaa. Se voittaa kirkkaasti keskiverrot romanttiset komediat, jotka kolisevat tyhjyyttään ja voisikin sanoa että Like Crazy on uudenlainen, modernimpi rakkaustarina ikävine koukkuineen.

[box type=”info”] Like Crazy . Ohjannut: Drake Doremus. Käsikirjoittanut: Drake Doremus. Pääosissa: Anton Yelchin, Felicity Jones, Jennifer Lawrence. Genre: Romantiikka / Draama. Alkuperämaa: USA 2011. IMDb.[/box]

Kommentit