Lyhyt oppimäärä Step Up-elokuviin.

step-up-229edited

Elokuvissa on tanssittu suurin piirtein yhtä kauan kuin on ollut elokuvia. Musikaalit ovat luoneet ikimuistoisia tanssikohtauksia niistä pitäville, mutta viime vuosina itse tanssi on noussut enemmän ja enemmän pääosaan. Jopa siinä määrin että vuosittain teattereihin pulpahtaa aina pääsääntöisesti parikin tanssielokuvaa, Step Up -sarja ollen näistä kuuluisin. Näitä elokuvia ei ole suunniteltu takakireille kriitikoille, tanssia ymmärtämättömille puujaloille eikä tämäntyylistä musiikkia kuuntelemattomille hevareille.

Step Up -elokuvien kaava on seuraava: köyhästä perheestä tuleva katutanssija kohtaa paremman perheen myös erittäin tanssitaitoisen vesan, tuloksena on romantiikkaa, huimia tanssikohtauksia ja jokin päämäärä. Kaikki huipentuu ”loppu hyvin, kaikki hyvin” -tyylisesti yhteisymmärrykseen tai voittoon, ja aina vain suurellisempaan yhteistanssikohtaukseen. Kauniita ihmisiä, menevää musiikkia, nuorten uhoa ja kauniita vartaloita.
Filmitähti  kurkistaa menneisiin elokuviin kun uusi – Step Up Revolution – on saapumassa teattereihin ensi viikolla.

Step Up.
Juoni: Pikkurötöstelijä Tyler Cage päätyy MSA-kouluun suorittamaan yhteiskuntapalvelua. Rikkaan perheen vesa, koulun tanssijatähtönen Nora huomaa katutanssijan kyvyt ja pari päätyy tanssimaan koulun päättäjäisnäytökseen. Tyler saa opiskelupaikan etuoikeutettujen koulusta ja pariskunta saa toisensa.

Tuomio: Elokuvasta julkisuuteen ponnahtanut Channing Tatum on erinomainen tanssilattialla. Tanssia ei ole tarpeeksi, romantiikkaa sitäkin enemmän. Toista pääosaa näytellyt Jenna Dewan ja Tatum ovat nykyisin naimisissa. Musiikki poppaa, mutta tanssia ja hienoja kohtauksia ei ole tarpeeksi.

Step Up 2: The Streets
Juoni: Sama koulu, eri oppilaat. Köyhyyttä ja katutanssia edustaa tällä kertaa tyttö Andie (Briana Ewigan), joka päätyy MSA:han opiskelemaan. Koulun rehtorin veli, yläluokkainen mutta erinomainen tanssija Chase ( Robert Hoffman) iskee silmänsä tyttöön. Koulun varainkeruunäytöksen sijaan Andie haluaa tanssia oman katutanssiryhmänsä kanssa The Streets-kilpailussa, jonne myös Chase päätyy. Kilpailu päättyy ryhmän voittoon, ja pari saa toisensa.

Tuomio: Sarjan paras soundtrack, tanssikohtaukset ovat kekseliäitä, vaihtelevia ja lopun vesisateessa tanssiminen suorastaan sykähdyttävää. Channing Tatum käy piristämässä leffaa, sekä sitomassa juonenpätkät yhteen kahden elokuvan välillä. Pääpari on hurmaava, ja kemia käsinkosketeltavaa. Se on edeltäjäänsä kovempi, mekaanisempi, tanssittavampi mutta myös sieluttomampi.

Step Up 3D

Juoni: Luke (Rick Malambri) johtaa tanssiryhmä House of Piratesia, joka koostuu kasasta erilaisia nuoria. Tanssiryhmä tarjoaa nuorille myös majapaikan, tanssiklubin yläkerrassa sijaitseva iso asunto on yhtä iso kuin Luken sydän. Rikas paha liikemies on kuitenkin kaappaamassa klubin, kun Luke tapaa Natalien (Shami Vinson). Natalie ei halua heti liittyä tanssiryhmään, sillä naisella on taka-ajatuksia. Asunnon pelastaakseen tanssiryhmän on voitettava kisa, jonka voittorahoilla nuorten tulevaisuus olisi turvattu. Kisa voitetaan, ja Natalie ja Luke matkaavat Kaliforniaan jossa Luke pääsee toteuttamaan omaa unelmaansa.

Tuomio: Naispääosan näyttelijä  Vinson on ärsyttävä, eikä karisma riitä vastaamaan Malambrin komeutta. 3D on toteutettu hienosti, tanssikohtaukset suureellisia ja entistä hienompia. Visuaalisesti näyttävä elokuva on kuitenkin edeltäjiään teflonmaisempi, vaikka se juuri yrittää tehdä päinvastaista esittelemällä nuorisogalleriaansa.

Step Up Revolution

Juoni: Rikkaan liikemiehen tytär Emily (Kathryn McCormick) tutustuu MOB-tanssiryhmän kanssa Miamia villitsevään ja terrorisoivaan Seaniin (Ryan Guzman).MOBin tavoitteena on voittaa kilpailu Youtubessa, saada rahaa, samalla kun Emilyn isä uhkaa lanata alleen tanssiryhmän naapuruston ja työpaikat.

Tuomio: Enemmän tanssikohtauksia kuin aikaisemmin, enemmän varsinaista romantiikkaa ja jopa Dirty Dancing -imitaatio meren äärellä nostoja tehden. Tarina ei kietoudu yhteen edellisten elokuvien kanssa – eikä tapaan – ja musiikki ei  tempaa mukaansa kuten ennen. Hyvältä näyttää, mutta tarinan pitäisi jo uudistua.

Kommentit

Tags from the story