Green Lantern (2011)★★★

DC Comics pukkaa tasaisin väliajoin valkokankaalle sarjakuva-supersankarinsa, tällä kertaa vuorossa on Hal Jordan eli Green Lantern.  Tuloksena on hieman hassu seikkailu jonka parissa viihtyy erinomaisesti mutta josta ei jää jälkeenpäin mitään käteen.

 

Ihmiset ovat nuori rotu, kaukana toisella puolella suurta avaruutta Vihreän lyhdyn joukot ovat vartioineet planeettojaan jo miljoonia vuosia. Jokaisella vartijalla on voimasormus joka toimii tahdonvoiman kautta ja sormus itse valitsee kantajansa.
Suuri paha nostaa päätään omituisen tuhkakasan nimeltä Parallax muodossa ja taistelussa Abin Sur haavoittuu kuolettavasti, lentää maapallolle ja antaa sormuksensa päättää seuraajansa.
Näyttämölle astuu vastuuntunnoton hurjapää Hal Jordan (Ryan Reynolds). Tämä lentäjä-ässä ei halua harteilleen  vastuuta, varsinkaan universumin vartioimisesta. Näppärillä sananlahjoilla siunattu Hal joutuu kuitenkin kohtaamaan menneisyytensä ja itsensä sormuksen avulla kun Parallax sekä yksi turmeltunut tiedemies Hector Hammond (Peter Saarsgaard) tekevät kaikkensa jotta tiukoissa vihreissä trikoissa pranssaava Hal saisi turpiinsa.

Green Lantern naurattaa, onneksi lähinnä vitsiensä ansiosta. Ajatus sormuksesta taikavoimineen on tuttu mutta myös hieman hihityttävä, iso mies sormuksen kanssa ei kuulu ajatukseeni supersankarista. Mutta tämä ei ole elokuvan vaan sarjakuvan ansiota joten jätetään sekin huomiotta, paitsi juuri nyt. Lisäpisteitä siitä huomiosta että oikeasti poskipäät peittävä ”naamio” ei kyllä fuulaa ketään tuttuasi..

Ryan Reynoldsia on aina ilo katsella, varsinkin tämän elokuvan tarjoamissa asuissa tai niiden puutteessa ja vitsien vääntäminen on sujunut Reynoldsilta aina joten Hal Jordanin rooli istuu miehelle hyvin. Elokuvasta ei viihdyttävyydestään huolimatta jäänyt jälkikäteen oikeastaan mitään puitavaa, se oli kevyttä popcorni-viihdettä parhaimmillaan, kevyt, sujuva mutta ei ikimuistoinen.

Joskus supersankari-elokuvalta ei kai muuta tarvitse vaatiakaan.
_____________________________________________________________________________________________________

Green Lantern ***

Ohjaus: Martin Campbell

Pääosissa: Ryan Reynolds, Peter Sarsgaard, Blake Lively, Mark Strong

Valmistusmaa: USA 2011

Genre: toiminta, fantasia

IMDb

Kommentit