Magic Mike – Tarvitaanko tässä edes juonta?

magicmike_feat

Kun elokuva kertoo miesstrippareista, ja pääosiin on palkattu järjetön kasa melkoisia komistuksia, tulee innosta puhkuvan fanin mieleen kyyninen kysymys. ”Tarvitaanko tässä edes kunnon juonta?”

Elokuva itsessään on suurinpiirtein jokaisen mieskauneutta arvostavan nais- ja mieskatsojan syvimmistä unelmista lähtöisin oleva idea, jota kukaan ei koskaan kuvitellut kuitenkaan näkevänsä valkokankaalla. Nyt kuitenkin lavalle hytkymään astelevat Matthew McConaughey, Alex Pettyfer, Channing Tatum, Cody Horn, Joe Manganiello ja Matt Bomer. Kyseessä on eräänlainen elokuvallinen irtokarkki-sekoitus; jokaiselle löytyy jotakin. Kun ruoriin astuu vielä elokuvan teeman huomioon ottaen epätodennäköinen ohjaaja, Steven Soderbergh, tulee jälki olemaan enemmän kuin kiinnostavaa.

Näytteliljöistä Channing Tatumilla on kokemusta myös oikean elämän stripparina, mikä on helppo uskoa. Ennen näyttelijänuransa käynnistämistä mies tutustui ammattiin Floridassa muutaman kuukauden ajan. Siinä missä myös elokuvan tuottajan roolissa oleva Tatum voi olla lavalla kuin kotonaan, on McConaughey todennut että tangaan pukeutuminen oli ”valtava uskonloikka”. Pieniin tangoihin sonnustautunut miesjoukkio ei kokenut tanssimisen olevan asioista vaikein, vaan minimaaliseen vaatekappaleeseen luottaminen. Magic Miken lehdistötilaisuudessa Alex Pettyfer kertookin tapauksesta jolloin McConaugheyn ”riepu” jäi yli-innokkaiden katsojien käsiin kuvaustilanteessa, jättäen miehen ilkialasti kuoppaan täynnä kiljuvia naisia.

Silmänruokaa, ja huumoria, siis tulee riittämään. Voiko elokuva olla siis jopa hyvä? Katsojan päässä voivat kolkuttaa varoittavat esimerkit, kuten katastrofaalisen huono Showgirls tai Demi Mooren tähdittämä Striptease. Kukaan tuskin kieltää naisten seksikkyyttä elokuvassa, mutta käsittämättömän huono juoni ja kehno näytteleminen eivät voi korvata kylmiltään paljasta pintaa. Odottavan aika on pitkä; Magic Mike ei ole saanut Suomen ensi-iltaa, mutta muu maailma saa nauttia kuumista näkymistä helteisessä heinäkuussa.

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

Kommentit