Maria Lang –filmatisoinneissa palataan 50-luvulle

marialang

Autot ovat vanhoja, puvut ja mekot tyylikkäitä ja tupakkaa palaa Maria Langin kirjoihin perustuvassa dekkarisarjassa. Pääosassa on Tuva Novotnyn (Jalla! Jalla!, Eat Pray Love) esittämä Puck, kirjallisuuden opiskelija, joka aina sattumalta ajautuu ratkomaan lähellä tapahtuneita kuolintapauksia. Langin ensimmäinen nämä henkilöt sisältävä kirja ilmestyi vuonna 1949, ja siitä kertoo ensimmäinen elokuva.

Sarjan käynnistävässä Murhaaja ei valehtele yksinään -elokuvassa Puck lähtee tuutorinsa kutsumana juhannuksenviettoon saareen. Kun Puck ja Einar Bure (Linus Wahlgren) löytävät ruumiin, kutsuu Einar apuun ystävänsä, etsivä Christer Wijkin (Wallander-aikojaan lihaksikkaampi Ola Rapace) tapausta selvittämään. Siitä alkaa kolmikon yhteinen taival (kolmiodramaaksikin sitä voisi kutsua), joka jatkuu koko sarjan ajan.

Myös muut näyttelijät ovat erinomaisia ja tekevät roolityönsä uskottavasti ja helposti. Erityisen hersyvät roolit tekevät suomalaissyntyiset siskokset Stina ja Ylva Ekblad, jotka nähdään Ei enää murhia -elokuvassa. Stina Ekblad on tuttu mm. Wallandereista ja tämänkeväisestä YLE FEM -kanavan sarjasta Vettä sakeampaa (Tjockare än vatten). Suomalaisista Maria Lang -filmatisoinneissa nähdään myös Maria Sid elokuvassa Kielojen kuningas.

Jännittävät tarinat ovat kuitenkin leppoisia, osoittaen kunnioitusta legendaarisille esikuville, Hercule Poirotille ja Sherlock Holmesille.

© Toni van der San

[divider]INFO[/divider]

MARIA LANG -SARJA Pääosissa: Tuva Novotny, Linus Wahlgren, Ola Rapace
Alkuperämaa: Ruotsi 2013
Genre: Rikos / Trilleri
IMDb

Kommentit