Me rakastamme…

itgirls

Filmitähden toimittajien huomion on kiinnittänyt viime aikoina kaksi ihanaa nuorta naista – nimitetään heitä vaikka Filmiähden uusiksi ”it”-tytöiksi.

Lizzy Caplan hurmaa omalaatuisessa Save the Date -elokuvassa, pika-arvostelun elokuvasta voit lukea täältä.
1982 syntynyt näyttelijä on se tyttö, jonka naama näyttää epämääräisesti tutulta mutta kovin moni ei osaa nimetä häntä. Nuoren naisen filmilistalle on kuitenkin kertynyt suorituksia elokuvissa Cloverfield, Mean Girls, A Hot Tub Time Machine ja Polttarittaret. Television puolelta Caplan on tullut tutuksi herkullisista hahmoistaan Party Down sekä Kolme miestä ja tyttö (New Girl) -sarjoissa. Caplan tähdittää Yhdysvalloissa syyskuussa Showtimella alkavaa uutta Masters of Sex-sarjaa.

Caplan hurmaa perinteisestä kauneuskäsitysestä hieman poikkeavalla ulkonäöllään, terävillä ja sarkastisilla rooleillaan jotka tuntuvat huokuvan aidosti Caplania itseään. Hänessä on jotain kömpelön charmikasta, liioitellun dramaattista ja vaatimatonta yhtä aikaa. Siksi aiomme pitää Caplania silmällä, odottaen Save the Daten kaltaisia suorituksia lisää. Yksityiselämässään Caplan on seurustellut Matthew Perryn (Frendit) kanssa jo vuodesta 2006.

Lizzy Caplan Save the Date-elokuvassa.
Lizzy Caplan Save the Date-elokuvassa.

Greta Gerwig tulee hurmaamaan kaikki viimeistään silloin kun Frances Ha vihdoin saapuu Suomenkin elokuvateattereihin lokakuussa. Gerwig käsikirjoittaa, näyttelee ja ohjaa mutta on ehkä tunnetuin Noah Baumbachin ohjaamasta Greenberg-elokuvasta. No Strings Attached ja To Rome With Love -elokuvissa sivurooleissa esiintynyt Gerwig tekee nappisuorituksen Baumbachin kanssa käsikirjoittamassaan Frances Ha:ssa.  Omalaatuinen, älykäs ja kaikkia kauneusnormeja karttava Gerwig on hurmaava.  Noin 180 cm pitkä nainen ei istu Hollywoodin pienen ja söpön, tai mallikaunottarien maailmaan pureksimatta – mutta onnistuu persoonallisuudellaan olemaan mielenkiintoisempi ja näyttävämpi kuin useimmat muut. Mumistessaan Gerwig onnistuu olemaan boheemi ja cool, sellainen nainen jollaisia me kadehdimme.

gerwig
Gerwig elokuvassa Greenberg

Kommentit