Nähdäänkö Oscar-gaalaa Suomessa lainkaan?

oscar_featured

Jo usean vuoden ajan Nelonen on näyttänyt Oscar-gaalan Suomessa suorana lähetyksenä ja suomalaisella ”kisastudiolla” höystettynä. Tänä vuonna Nelonen ei kuitenkaan enää näytä Oscareita -vaikka gaalassa on mukana tänä vuonna myös suomalaisväriä, kun Selma Vilhusen ohjaama lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? on ehdokkaana lyhytelokuvien kategoriassa. Suomen Oscar-ehdokas on muuten katsottavissa Yle Areenassa >>

Nelonen perustelee päätöstään sillä, että gaalalla on vain muutamia kymmeniä tuhansia katsojia, mikä on heidän mielestään vähän. Kun maallikon näkökulmasta asiaa ajattelee, määrä kuulostaa yllättävänkin suurelta -kun ottaa huomioon gaalan esitysajan näin suomalaisittain. Sehän alkaa yleensä noin puoli neljän aikaan aamuyöllä.

”Oscar-intoilijoita” on Suomessa siis melkoinen määrä. Niitä (=meitä) jotka valvovat läpi yön tai heräävät aamuyöllä kolmelta katsomaan elokuvapalkintojen jakoa heti tuoreeltaan ja jännittäämään omien suosikkien puolesta. Osa viettää gaalayötä ystävien ympäröimänä, osa käpertyy itsekseen oman sohvan nurkkaan ja jakaa kokemuksensa sosiaalisessa mediassa.

Nelosen päätöksen jälkeen Yle, joka on viime aikoina nostanut voimakkaasti profiiliaan ajan hermolla olevana mediana mm. päätöksillään näyttää Doctor Who – ja Sherlock -sarjaa samaan aikaan BBC:n kanssa tai ainakin heti sen jälkeen, ilmoitti alkaneensa selvittää, voitaisiinko Oscar-gaala näyttää Suomessa Ylen kanavien kautta. Tämä on vielä auki, mutta pidämme peukut pystyssä!

Filmitähden Päivi Laajalahti kävi perjantaina 24.1.2014 Ylen Aamu-tv:n Tähtihetki-ohjelmassa keskustelemassa Oscareista, Oscar-intoilusta ja antamassa ensimmäiset veikkauksensa voittajista. Toisena haastateltavana ohjelmassa mukana oli ohjaaja-käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari.

Perjantain Tähtihetki on katsottavissa Yle Areenassa >>

Päivitys 30.1.2014: Oscar-asiaan odotetaan edelleen Ylellä lisätietoa. Filmitähti kysyi asiaa Twitterissä Ylen Tähtihetkeltä, ja he ovat luvanneet informoida heti, kun asia ratkeaa.

Kommentit

Tags from the story