Naiset elokuvissa ja tv:ssä, osa 2: You speak Prada?

sue

Nainen ei voi olla hauska. Näin olen kuullut sanottavan usein; nainen on komedioissa joko bimbo, järjen ääni hauskojen miesten takana tai se halun kohde, kun miehet hauskuuttavat. Naiset nähdään usein romanttisissa komedioissa toisena osapuolena mutta usein tämä rooli on tyypilliinen tohelo, kompastelija, vähän hassu hempukka ja oikeasti vain rakkauden perässä..
Eikö ketään muuta riso se että perinteisissä komediasarjoissa perheen isä on pullea hauska mies joka on mystisesti onnistunut saamaan vaimokseen tikkulaihan kaunottaren joka hoitaa kotia ja lapsia, heitellen keittiöstä hauskoja kommentteja siitä miten ”miehet ovat miehiä” tai ” siivoapa jälkesi”?

Jane Lynch
Ne jotka eivät vielä ole joutuneet Gleen pauloihin, odottakaa vaan! Sue Sylvester, Cheerios-valmentaja Gleessä on lienee yksi pahimmista ja hulvattomimmista hahmoista tv:n historiassa. Tämä pureva, ironinen, sarkastinen, julma ja sanoilla leikittelevä tehopakkaus on niin hauska että Jane Lynch nousi kertaheitolla komedialistani kärkeen. Kymmenet roolit komediasarjoissa ovat muokanneet naisesta timantin joka jo yksin voisi kannatella Gleetä.
Janeane Garofalo
Minä pidän Garofalosta, Hänen kyyninen ilmeensä, kyllästynyt asenteensa ja verbaalinokkeluutensa on saanut minut faniksi. Suosittu ääninäyttelijä animaatioissa ja suoritukset mm. elokuvissa Dogma ja The Cable Guy ovat hillittömiä. Garofalo saa oman persoonansa esiin myös vakavemmissa rooleissa, mutta hauskimmillaan hän on Saturday Night Livessa ja jo edesmenneessä Ben Stiller Showssa.
Sandra Bullock
Fyysinen komedia on haastava laji ja mielletään usein miesten hommaksi. Bullock on kuitenkin osoittanut että nainenkin osaa koheltaa ja kompastella, läpsiä ja sekoilla hauskasti ja uskottavasti, olematta aivoton bimbo. Romanttisen komedian kuningatar näyttää yhtä aikaa kauniilta ja kompastelee korkkareissaan ja päästää suustaan sellaisia sammakoita että siinä on naurussa pitelemistä. Bullock on tehnyt lukuisia komedioita, draamaroolien välissä, omiin suosikkeihin kuuluu The Proposal, Miss Congeniality ja Two Weeks Notice.Renée Zellweger
Vaikka Zellwgeriä ei helposti miellä koomikoksi, on Bridet Jonesin hahmo niin legendaarinen että se on pakko mainita. Kuka voisi paremmin esittää naista johon suurin osa naisista samaistuu, puhua läpiä päähänsä uskottavasti, kaatua kännispäissään lattialle ja sotkea miesasiansa yhtä perusteellisesti? Ei voi mitään, Bridget vaan on ihana..
Tina Fey
30 Rockin tähti ja Saturday Night Liven vakiesiintyjä on tuonut naiskoomikot uudelle tasolle. Tämä rillipäinen älykkö on sanavalmis ja puhuu useimmiten miehet suohon. Odotan jatkossa Feyltä enemmänkin elokuvarooleja vaikkakin Feyn hahmo 30 Rockissa on jo todistetta tarpeeksi.Jennifer Aniston
Anistonissa on jotain samaa kuin Bullockissa. Kyky esittää romanttisen komedian pääosaa olematta ylirasittava, useimmat roolit kun toistavat itseään. Mutta Frendeistä elokuviin The Break-Up, Along Came Polly ja Bruce Almighty osoittavat että Aniston ainakin pystyy hoitamaan oman osuutensa, jäämättä mieskoomikon suorituksen jalkoihin.Bonukset

Muita minulle mieleen jääneitä suorituksiakin löytyy. Isla Fisherin suoritus Himoshoppaajan salaisissa unelmissa on loistava, ajoitus ja komiikan taju on tällä naisella verissä. Nuori Ellen Page on osoittanut että kyynisellä ja vähäeleisellä tyylillä voidaan tehdä hienoa komediaa, kuten Junossa.
Leslie Mann on kiinnittänyt huomioni jo pitkään, tämä perusblondin näköinen nainen on tehnyt loistavia suorituksia elokuvissa Funny People, 17 Again, The 40 Year Old Virgin, Knocked Up ja suosikki Viidakon Ykä ,O)

Ja kuka voisi unohtaa brittinaiskoomikoita? Dawn French on legendaarinen koomikko joka naurattaa niin leffoissa kuin omassa sarjassaankin. Jennifer Saundersin tietävät kaikki, samoin kuin Joanna Lumleyn, onko hauskempaa kuin Todella upeeta-sarjan naiset? Catherine Tate hurmasi minut Doctor Who:ssa, naisen täpäkkä suoritus kirvoitti monet naurut ja naisen kyvyt komedian alalla ovat ilmiselvät, oma tv-sarja on pelkkää iloittelua. Ponille kyytiä -sarjan naiset ovat myös erinomainen osoitus brittinaisten kyvystä paitsi nauraa itselleen, myös muulle maailmalle…räkäisesti..

Kommentit