Better Call Saul – ensitunnelmia

bettercallsaul

Breaking Bad -tv-sarjan luihuna, mutta paikoin myös sympaattisena lakimiehenä tunnettu Saul Goodman on saanut oman spin off -sarjansa Netflixillä. Uusi sarja sijoittuu aikaan, jolloin Saul Goodman ei ollut vielä Saul Goodman. Hän on köyhyysrajalla elävä lakimies Jimmy McGill, joka tekee kaikkensa raapiakseen elantonsa kasaan -ja tämän vuoksi mitä ilmeisemmin myös solahtaa lain väärälle puolelle. Roolissa jatkaa Bob Odenkirk.

Parin ensimmäisen jakson jälkeen voi sanoa, että Better Call Saulissa on potentiaalia. Vaikka ei Breaking Badia olisikaan katsonut, elämän syrjässä sinnittelevän lakimiehen edesottamusten seuraamisesta on rakennettu kiinnostavalla tavalla kerroksinen, mikä toimii myös alkuperäissarjaa tuntemattomalle. Toki Breaking Bad antaa sarjan katsojalle oman säväyksensä, sillä viittauksia alkuperäiseen sarjaan nähdään runsaasti. Käsikirjoitus avaa tarinaa Breaking Badin tapaan jännittävästi pikkuhiljaa, eikä kerro katsojalle kaikkea heti.

Breaking Badin luoja Vince Gilligan ja käsikirjoittaja/tuottaja Peter Gould ovat myös Better Call Saulin showrunnereita, mikä näkyy mm. sarjan visuaalisessa ilmeessä. Mukana ovat samanlaiset elementit – käsittämättömän siniset taivaat aukean aavikon yllä sekä erikoiset kuvakulmat.

Mukana nähdään myös Breaking Badista tuttu Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), joka ensimmäisten jaksojen aikana vilahtaa vain hetkeksi kuvassa, mutta jolla jo selkeästi on vaikutus Jimmyn elämään. Onkin hauska nähdä, miten näiden kahden välinen, Breaking Badissa nähty yhteistyö lopulta saa alkunsa.

Kommentit