Viisi erilaista sarjaa naisista

marcellanetflix

Kesä, kärpäset ja Netflix. Sadepäivien ratoksi suosittelemme viittä sarjaa vahvoista naishahmoista, joista kaikilla on omat ongelmansa ja vuorensa kiivettävänä. Nämä kannattaa katsastaa!

Ei ihme, että Marcella vetäisee mukaansa alkumetreiltä, onhan sen ohjaaja ja käsikirjoittaja Hans Rosenfeldt mies Silta-sarjan takana. Marcellan pääosassa loistaa Anna Friel, jonka esittämä entinen poliisi jää tyhjän päälle aviomiehen lähtiessä. Naisen jäädessä yksin kahden lapsen kanssa, nostaa 11 vuotta vanha selvittämätön murha palaa kummittelemaan. Sarjamurhaaja näyttää palanneen Lontooseen, ja Marcellaa pyydetään palaamaan poliisivoimiin antamaan apua vanhassa jutussa. Sarja on täynnä lämpimiä villapaitoja ja Lontoon sadetta, tummia tunnelmia sekä kipeitä ihmissuhteita toimivassa paketissa. Sarjasta on luvassa toinen kausi vielä vuonna 2017.

doctorfosternetflix

BBCn taattua laatudraamaa tarjoaa viisiosainen Doctor Foster, joka tuntuu ensimmäisillä minuuteillaan normaalilta parisuhdedraamalta. Susanne Jonesin esittämä Gemma Foster epäilee miehensä olevan uskoton, ja ryhtyy tutkimaan asiaa saadakseen varmuuden tuntemuksilleen. Vyyhden purkautuessa alta kuoriutuu trillerimäinen ja myös väkivaltainen tarina, jossa oikeastaan mikään ei ole sitä miltä ensin näytti. Sarja onnistuu pitämään sohvan reunalla helposti koko kestonsa ajan, eikä ihme että Doctor Fosterista on tulossa toinen kausi vielä vuoden 2017 aikana.

13reasonswhynetflix

 

Kohua herättänyt 13 Reasons Why on koskettava, tärkeä, mutta myös onnistuneesti koukuttava ja kiinnostava. Se seuraa Clay Jensenin (Dylan Minnette) mukana tämän taivalta yrittää ymmärtää nuoren Hannahin (Katherine Langford) itsemurhaa. Hannah jätti 13 kasettia jälkeensä, joista jokainen kertoo tarinan siitä, kuinka yksi nuori toisensa jälkeen on osallinen Hannahin ratkaisuun. Vaikka aihetta on pidetty arkana ja vaikeana, löytää sarja teemasta ja alkuperäisestä kirjasta sen viihdemäisen ja trillerimäisen ytimen, pureutumatta liiaksi tapahtumien perimmäisen liikkeellepanijan vakavuuteen. Sarjasta on luvassa toinen kausi vuonna 2018.

 

girlbossnetflix

Ärsyttävä, ylitseampuva ja äänekäs – tätä kaikkea on Girlbossin päähahmo Sophia. Britt Robertsonin esittämä nuori nainen on sekava kokonaisuus uhmakasta rohkeutta ja haparoivia askelia liikemaailmassa, tehden hahmosta mielenkiintoisen mutta hermostuttavan. Tarina perustuu Sophia Amoruson omaelämäkertaan #Girlboss, jossa nainen kertoo Nasty Gal-yhtiönsä alkutaipaleesta. Sophia jakaa mielipiteet – voimme ihailla naisen peräänantamattomuutta sekä anteeksi pyytelemätöntä luonnetta – piirteitä, joita ei naisessa pidetä yleisesti ottaen hyvinä. Naisen töykeys ja kaaosmaisuus voi myös ärsyttää, mutta siksi sarja kenties toimiikin sen yhden kauden verran.

frankieandgracenetflix

Vaikka Grace and Frankie -sarjan tähtien, Jane Fondan ja Lily Tomlinin ikä huitelee kahdeksankympin tuntumassa, on sarjan tapahtumissa paljon realistista otetta myös nuoremmille. Naisten elämä muuttuu kertaheitolla, kun aviomiehet Robert (Martin Sheen) ja Sol (Sam Waterston) ilmoittavat rakastavansa toisiaan, jättävänsä vaimonsa ja muuttavansa yhteen. Avioerojen, eläkeiän ja lapsien ongelmien solmukohdista irtoaa hersyvää huumoria, vaikka sarja toisinaan lipsahtaa perinteisen komediasarjan kuoppiin. Meno on kuitenkin elämänmakuista, yllättävän hurttia ja antaa toivoa meille kaikille siitä, että elämää löytyy myös myöhemminkin.

Suosittelemme myös: Crown, The Good Wife, Crazy Ex-Girlfriend

Kommentit