Night Visions Maximum Halloween 3011

nvmh3011

Taas on se aika vuodesta kun meitä kauhuelokuvien ystäviä hemmotellaan urakalla. Viiden päivän aikana katsojille tarjotaan peräti 30 klassikko- ja uutuuselokuvaa. Kotimaisia elokuvia on luvassa enemmän kuin koskaan ja ensi-iltojakin löytyy joukosta, samoin kuin tuntemattomampia helmiä jotka eivät Suomessa koskaan valkokankaalle ole eksyneet. Festivaalit järjestetään 26.-30.10.

Keskiviikkona festivaalit avaa odotettu uusintaversio 1980-luvun kauhuklassikosta The Thing. Samaan aikaan sadistisempaa menoa kaipaaville näytetään Hong Kongilainen Revenge – A Love Story. Avajaispäivän muita tärppejä ovat Rutger Hauerin tähdittämä Hobo With A Shotgun ja Inbred joka vie katsojat Yorkshireen tapaamaan paikallisia ihmisiä…

Scifin nälkäisille tarjolla on mm. Another Earth joka voitti Alfred P. Sloane-palkinnon tämän vuoden Sundance-festivaaleilla. Verta ja räiskettä tarjoaa satiirinen kauhutrilleri Rabies joka on herättänyt paljon huomiota kiertäessään ympäri maailmaa.

Perinteinen pitkä yö, lauantain ja sunnuntain välinen Halloween-yö tarjoaa kauhudiggareille ja yökukkujille kaikkea hollantilaisesta Two Eyes Staringista H.P.Lovecraftin novelliin perustuvaan The Whisperer In the Darkness. Kauhulegenda John Carpenter palaa valkokankaalle elokuvalla The Ward jossa pääosassa on mm. All the Boys Love Mandy Lane -elokuvasta tuttu Amber Heard.

The Thingin lisäksi odotetuimpiin ensi-iltoihin kuuluva Red State jossa kulttiohjaaja Kevin Smith kertoo raa’an mutta satiirisen tarinan uskonlahkon kynsiin joutuvista pojista. Raakaa kauhua karttavat voivat käydä katsomassa Hugh Jackmanin uusimman, Real Steel-elokuvan, jossa uppoudutaan omituiseen robottinyrkkeilyn maailmaan.

Night Visionsin ohjelma on kattava ja kaikenlaisen kauhun ystäville löytyy omansa. Festivaalien koko ohjelmisto löytyy täältä.

Kommentit

Tags from the story
,