Nuori ja lahjakas Andrew Garfield

garfield_feature

Tällä hetkellä The Amazing Spider-Man -elokuvaa tähdittävä Andrew Garfield on nyt kovaa huutoa. Briteissä kasvanut, vuonna 1983 syntynyt, hurmuri on halunnut näyttelijäksi koko ikänsä. Valmistuttuaan 2004 yliopistosta, jossa hän opiskeli teatteria, Garfield suuntasi televisioon; oltuaan tätä ennen 12-vuoden ikäisestä tiiviisti teatterilavalla.

Doctor Who-fanit ovat voineet bongata nuoren miehen kahdesta eri jaksosta, ja uran valkokankaalla aloittivat elokuvat Lions For Lambs (2007), sekä kiitelty, erikoinen ja koskettava draama Boy A (2007). Vuonna 2009 Garfield työskenteli yhdessä Heath Ledgerin kanssa omalaatuisessa The Imaginarium of Doctor Parnassus, ja erinomaisesssa televisiosarjassa Red Riding. Todellinen läpimurto tapahtui 2010, kun mies esiintyi koskettavassa Never Let Me Go -elokuvassa sekä Fincherin The Social Networkissa.  Tasaista nousua suurempiin ja näkyvämpiin rooleihin on helppo perustella. Garfield on komea, charmikas, ajatteleva näyttelijä jonka ulkonäössä on kuitenkin jotain hyvin haavoittuvaista ja nuorta.

Ei siis ihme että tämä hoikka ja pitkäraajainen nuorukainen on kuin luotu Hämähäkkimiehen rooliin; osa jonka Garfield hoitaakin erinomaisella tavalla. Kemia tosielämän tyttöystävän Emma Stonen kanssa on valkokankaalla käsin kosketeltavissa. Pörrötukkainen mies tulee luultavasti toistamaan roolinsa Peter Parkerina, sillä sopimus jatko-osasta on jo tehty. Garfiel ei ole unohtanut teatteria, sillä hän teki Broadway-debyyttinsä aiemmin tänä vuonna Kauppamatkustajan kuolema-näytelmässä; vastanäyttelijänään Philip Seymour Hoffman. Garfield sai suorituksestaan myös arvostetun Tony-ehdokkuuden.

Ilmiselvästi lahjakas näyttelijä on varmasti tiellä menestykseen. Jo kaksi vuotta jatkunut suhde Emma Stonen kanssa pitää miehen pitkälti poissa julkkisjuorujen sivuilta; sillä Garfield näyttää vain vain tekevän töitä, harrastaa lumilautailua ja surffausta vapaa-aikanaan ja viettää aikaansa Stonen kanssa. Mitä mieltä Garfield itse on menestyksestään?

”I sort of have this voice in my head about how not to get seduced by money, status or superficial things. I don’t really want to do ‘American Pie 7”
”Having worked with these enormously talented people, I feel I’ve now got to make good choices. It’s opened some doors, but it’s much more difficult to accept a job just for the sake of it. That’s a luxury, but also a curse.”

 

Kuva vman.com

Kommentit

Tags from the story