Only Lovers Left Alive sittenkin valkokankaille Suomessa

olla

Jim Jarmuschin ohjaamasta, viime keväänä Cannesin elokuvafestivaaleilla esitetystä tunnelmapalasta Only Lovers Left Alive julkaistiin eilen ensimmäinen virallinen traileri brittimarkkinoille. Elokuvan kerrotaan olevan yksi odotetuimmista elokuvista siellä tänä vuonna ja sen ensi-ilta UK:ssa on helmikuun lopussa.

Pääsimme Filmitähdessä näkemään elokuvan jo viime vuoden puolella Tallinnan elokuvafestivaaleilla, mistä Ursulan tunnelmat voi lukea täältä. Elokuva valittiin sivustollamme myös viime vuoden kiinnostavimmaksi elokuvaksi, joka ei ole Suomessa päässyt valkokankaille.

Tänä aamuna saimme kuitenkin ilouutisia: elokuva näyttäisi sittenkin saavan teatterijulkaisunsa myös Suomessa! Elokuvan virallinen Facebook-sivusto ilmoittaa ensi-iltapäiväksi 21. maaliskuuta 2014.

Tom Hiddlestonin ja Tilda Swintonin tähdittämä Only Lovers Left Alive on tunnelmaltaan upea elokuva. Jim Jarmusch on tunnettu kokeilevana elokuvantekijänä, mistä esimerkkejä ovat mm. ihastuttava Night On Earth sekä Johnny Deppin tähdittämä Dead Man. Only Lovers Left Alive ei ole mikään perinteinen suuren markkinan elokuva ja se toimiikin paremmin hitaana ja hieman melankolisena tunnelmapalana, jossa on rutkasti mustaa huumoria. Ursulan sanoin ”se antaa taas luvan rakastaa vampyyreitä”.

Vampyyrielokuvien viime vuosina jo hieman inflaatiota kokeneessa genressä Jarmuschin elokuva on erittäin tervetullut tuulahdus vanhaa kunnon goottiromantiikkaa.

Lähde: Only Lovers Left Alive – Suomi (Facebook-sivu)

Elokuvan virallisen brittitrailerin voi katsastaa Yahoosta >>

Kommentit