Out and proud…

zq

Kun Zachary Quinto, tuo Heroesin pääkalloja viiltelevä pahis ja uusimman Star Trekin Spock, tuli ns. ulos kaapista New York  -lehden haastattelussa, se pääsi rapakon tuolla puolen jokaisen viihdeportaalin etusivulle. Quinto ei tehnyt haastattelua ilmoittaakseen kaikille olevansa homoseksuaali vaan totesi asian sivulauseessa mutta siitä huolimatta juuri se oli lause joka nousi koko haastattelusta esille.

Quinto ei ole koskaan piilotellut suuntautumistaan ja jotkut muistavat minunkin todenneen asian jo Star Trekin aikoihin omassa blogissani, se vain yksinkertaisesti ei ole niin iso juttu. Paitsi medialle. Ja Hollywoodille. Quinto ei ole ensimmäinen eikä takuulla viimeinen näyttelijä jonka henkilökohtaisia mieltymyksiä nostetaan otsikoihin mutta hieman oudolta se tuntuu.

Kauas on päästy jo ajoista jolloin karskit miesnäyttelijät pysyivät kaapissa loppuun saakka, Rock Hudsonin mieltymykset salattiin 1980-luvulle saakka, tämä Doris Daytä useimmiten riiaava komistus näytteli elämänsä ehtoopuolella tv-sarjassa Dynastia jolloin kävi ilmi Hudsonin sairastuneen Aidsiin. Sitä seurannut otsikointi ja spekulointi oliko Hudson tartuttanut koko näyttelijäkaartin oli musertavaa, lehtien sivuilla näytettiin kohtausta missä Hudson suuteli Linda Evansia ja lööpit huusivat tartuntaa. Nyt 1980-luku tuntuu suorastaan luolamiesmäiseltä, epäkorrektilta ja tietämättömältä.

Hollywoodissa on monta menestynyttä avoimesti samaa sukupuolta rakastavaa näyttelijää, näistä tunnetuimpana ehkä talk show-juontaja Ellen DeGeneres ja hänen vaimonsa, näyttelijä Portia de Rossi. Kukaan tuskin edes muistaa koko asiaa vaikka DeGeneresin kaapista ulos olikin tuolloin, vuonna 1997, tapahtuma. Se kun tapahtui tv-sarjassa jossa DeGeneresin hahmo osoittautui lesboksi.  Toinen yhtä tunnettu henkilö on juontaja ja näyttelijä ja kaiken kaikkiaan mahtava mies Neil Patrick Harris jolla onkin miesystävänsä kanssa kaksostytöt sijaisäidin kautta. Harris on erinomainen esimerkki miehestä joka ei ole antanut suuntautumisensa määritellä roolejaan, vaikka mies tanssii ja laulaa Broadwaylla, esittää hän myös How I Met Your Mother -sarjassa niljakasta naistenmiestä kuten vain Harris voi..

Onko suosikkilaulajan tai näyttelijän seksuaalisella suuntautumisella mitään väliä? Oikeasti? Särkikö Ricky Martin sydämiä ilmoittaessaan homoudestaan vai ovatko ihmiset niin järkeviä että rakastavat musiikkia ja ihmistä eivätkä vain haaveile avioelämästä täysin saavuttamattoman julkisuuden henkilön kanssa? Voiko samaa sukupuolta rakastava näyttelijä näytellä uskottavasti naistenmiestä ja veikö tieto Cynthia Nixonin (Sinkkuelämää) lesboudesta kaiken uskottavuuden tämän seksiseikkailuista pienellä ruudulla? Rupert Everett hurmaa yhtä lailla huolimatta siitä mistä hän pitää kotona ja kuka edes välittää Sir Ian McKellenin mieltymyksistä, kunhan mies tekee hieno jälkeä valkokankaalla.

Odotan edelleen päivää jolloin yksikin heteronäyttelijä julistautuu, noh, heteroksi. Kuinkahan monta lööppiä siitä saisi aikaiseksi? Mutta asiassa on se nostalginenkin puoli…Muistan hyvin kuinka 1980-luvulla teinityttönä palvoin Wham-yhtyettä ja George Michaelia. Nuoremmille lukijoille tiedoksi että tuolloin George Michael oli hyvin nätti poika.. Mies  tuli ulos kaapista virallisesti vasta 2007 vaikka asia oli ns. yleisessä tiedossa koko ajan, allekirjoittanut katsoo nyt vanhoja Wham-videoita ihmetellen miten minä en tätä huomannut kun asia on ihan ilmiselvä ;O)  Vaikka haluan uskoa että se ei olisi nuorta teinitytön sydäntäni muuttanut miksikään…

Kommentit

Tags from the story