Haastattelussa Paranormal Activity 4:n nuori Kathryn Newton

kathrynnewton

Paranormal Activity-sarja on säikytellyt elokuvien ystäviä jo vuodesta 2007. Uusimman, neljännen osan tähtenä loistaa nuori, nyt 16- vuotias Kathryn Newton. Neljäs osa kertoo tarinaa hieman eri näkökulmasta, Newtonin hahmo Alex on nuori tyttö jonka naapuriin muuttaa edellisistä osista tuttu Katie (Katie Featherston). On sanomattakin selvää että asiat menevät tästä vain alaspäin ja katsojat saavat taas istua olkapäät korvissa.
Saimme Newtonin langan päähän ja kysyimme muutaman kysymyksen tytöltä.

Miten päädyit Alexin rooliin?

Olin menossa koekuvauksiin elokuvaan jota kutsuttiin nimellä Double Decker. Paikanpäällä ilmeni että tällaista elokuvaa ei ollut olemassakaan. Kyseessä oli uuden Paranormal Activity-elokuvan koekuvaus, joka haluttiin pitää salassa. Olin totaalisen yllättynyt, olin niitä ihmisiä jotka ajattelivat tapahtumien olevan ehkä jollain kierolla tavalla totta.

Oliko koekuvauksessa jotain yllättävää verrattuna muihin, PA-elokuvathan ovat tyyliltään hieman erilaisia?

Kyllä. Koekuvaus oli oikeastaan puhdasta improvisaatiota, tiukkaa käsikirjoitusta jota seurata ei ollut. Tekijät halusivat nähdä miten reagoisin eri tilanteisiin – kiljuin paljon! Koekuvaus kuvattiin iPhonella ja Macilla, Facetimessa ja vain kävelin ympäriinsä kuvaten itse itseäni jotta he näkisivät miten reagoin ja miltä kaikki näyttäisi minun kuvaamani, ja luultavasti miltä minä näytän paniikissa. Se oli hyvin vapauttavaa ja mielenkiintoista. Onneksi olin harjoitellut kiljumista aiemmin, autossani ajaessani. En tiedä mitä ympärillä ajavat ihmiset siitä ajattelivat.

Pelkäätkö pelottavia elokuvia, tai katsotko edes niitä?

Olin nähnyt edelliset PA-elokuvat, ja pelkään kauhuelokuvia vaikka pidänkin niistä! En saanut kertoa oikeastaan kenellekään olevani mukana uudessa PA-elokuvassa, ja näin sen teatterissa keskiyön näytöksessä kaverieni ja fanien kanssa. Kaverini kiljuivat ja säikkyivät koko ajan, itse vain nauroin koska kerrankin en ollut se jota pelotti eniten.

Tiesikö osastasi kukaan tekijäkaartin ulkopuolella?

Vanhempani tiesivät, mutta eivät heti. Kaverit saivat sen selville vasta näytöksessä, minunhan pitäisi periaatteessa olla tyttö jolle tämä kaikki oikeasti tapahtuu. Se tuo tiettyä aitouden tuntua tähän genreen, joka perustuu löydettyihin nauhoihin.

Miten kuvaukset sujuivat, oliko itse elokuvan teko koskaan pelottavaa?

Kuvaukset olivat mahtavat. Kaikki toteutettiin hyvin huolellisesti ja improvisaatiota oli paljon. Koko kuvausryhmä oli äärettömän mukava, ja pääosaa edellisissä elokuvissa näytellyt Katie Featherston on ihana ihminen.

Entä kohtaus jossa sinut vedetään sängyltä, se säikytti ainakin katsojat?

Minusta se oli vain hauskaa, nauroin kippurassa. Kuvausryhmä oli enemmänkin huolissaan siitä sattuisiko minuun.

Ja pääsit kokeilemaan valjaita, leijuit sänkysi yläpuolella?

Kyllä, se oli mahtavaa. Valjaat päällä tunsin itseni supersankariksi, voittamattomaksi. Kohtauksen teko kesti pari päivää, vaikka itse kuvaus oli vain minuutteja. Valjaiden photoshoppaaminen pois oli varmasti yksi suurimmista yksittäisistä tekovaiheista, kaikki muu oli melko letkeää.

Oliko käsikirjoitus hyvinkin tarkka?

Itseasiassa ei, käsikirjoitus antoi meille vain äärirajat tyyliin ”tilanne menee a:sta b:hen suurinpiirtein näin”. Aloitimme kohtauksen jostain päin, ja improvisoimme tiemme pisteeseen b. Näyttelijäkokemuksena elokuva oli hyvin vapauttava ja antoi meille suorastaan taiteellisen vapauden luoda hahmostamme sellaiset kuin halusimme.

Elokuvassa vanhempasi ovat hyvin aidon tuntuisia.

Joka ikinen teini voi kuvitella asuvansa siinä talossa. Nykytekniikka ja kaikki mitä se tuo mukanaan, vanhempien kysymykset ja kyttääminen, se tuntui hyvin aidolta. Ja vanhemmat eivät uskoneet hahmoani lainkaan, sekin oli vähän kuin tosielämästä, joskus vanhemmat eivät kuuntele ja luulevat tietävänsä paremmin. Sekä se ongelma, että naapurissa asuu demoni, tuskin kovin moni vanhempi uskoisi sitäkään.

Aika moni varmasti odotti hahmosi Alexin ja tämän poikaystävän Benin suutelevan?

Me suutelimme! Se vain leikattiin itse elokuvasta pois. Koko homma kesti ehkä 2 sekunttia, se oli tosi suloista vaikka kuvausryhmä hihittelikin koko ajan. Kuvausmateriaalia olisi varmaan viiteen elokuvaan, ei ihme että tuollainen pieni juttu jäi pois – vaikka se olisikin ollut kiva nähdä. Se oli kuvausten viimeinen kohtaus, ja olin naamastani täysin punainen.

Olet näytellyt sekä tv-sarjassa Gary Unmarried ja elokuvassa Bad Teacher. Aiotko jatkaa näyttelemistä?

Käyn koulut ensin loppuun ja vietän muutenkin täysin normaalia elämää. Pelaan golfia, ja haluaisin ehkä myös ryhtyä golfpelaajaksi ammatikseni. Se on jotain minkä otan hyvin vakavasti. Kilpailen paljon ja treenaan joka päivä – golf tuo elämääni tasapainoa. En siis suoraan sanottuna vielä tiedä.

Paranormal Activity 4 julkaistaan dvd:nä ja Blu-raynä tällä viikolla.

 

 

Kommentit

Tags from the story