Parhaat 80-luvun tv-sarjat

kasarisarjat

Kesä on televisiossa perinteisesti sarjojen uusintojen aikaa. Filmitähdessäkin intouduttiin katsastamaan menneisyyteen, kaukaiselle, mutta tietyllä tavalla kultaiselle 80-luvulle. 80-lukuun kuuluvat monet nostalgiset sarjat – jokainen tuon ajan lapsi muistaa varmasti Ritari Ässän, Katuhaukan, Taisteluparin, Dallasin ja Dynastian.

Kaikki ajan sarjat eivät välttämättä kestä katselua enää tänä päivänä, mutta omaan aikaansa sidottuina ne olivat helmiä. Filmitähti listasi viisi suosikkiaan.

 

MacGyver

Salainen agentti, joka pääsee pälkähästä kuin pälkähästä paperiliittimen, purkan ja Sveitsin armeijan linkkuveitsen avulla on muodostunut vuosien varrella kulttihahmoksi. Ihmemies MacGyver on 80-luvun lapsi, mutta sarjan laatu on kestänyt aikaa yllättävän hyvin, sillä Ihmemiehen uskomattomat keinot kiipeleistä vapautumiseksi ovat älyn, mielikuvituksen ja tieteen yhdistelmänä varsinainen riemuvoitto.

Vuoteen 1992 kestänyt sarja sisälsi seitsemän tuotantokautta ja teki nimiroolia esittäneestä Richard Dean Andersonista tähden.

Wiseguy

Neljä tuotantokautta vuosina 1987-1990 kestänyt Wiseguy oli aikoinaan omaperäinen sarja. Se keräsi ympärilleen tiiviin fanikunnan, mutta ei koskaan noussut samanlaiseen maineeseen kuin monet muut saman ajan sarjat. Tätä kuvaa sekin, ettei sarjasta ole vieläkään julkaistu dvd-boksia R2-alueella. Sarjan päätähti Ken Wahl lähti sarjasta kolmen tuotantokauden jälkeen ja samalla koko sarjan kiinnostavuus notkahti ja sarja lopetettiin neljään tuotantokauteen.

Vinnie Terranova (Wahl) on sarjassa salainen agentti, jonka olemassaolosta ei tiedä monikaan. Hänen tehtävänään on soluttautua rikollisjoukkioihin niin tiiviisti, ettei hänen poliisitaustastaan saa tihkua mitään tietoa ulospäin – niinpä hän näkyy tavallisen poliisin kirjoissa pikkurikollisena itsekin. Lopulta Terranovan on vaikea itsekään enää erottaa hyvää pahasta ja tämä teki sarjasta lähes sydäntäsärkevän.

Konnankoukkuja kahdelle – Moonlighting

Bruce Willisillä oli joskus tukka! Vuosina 1985 – 1989 esitetty Konnankoukkuja kahdelle kesti viisi tuotantokautta ja se oli yksi hauskimmista yksityisetsiväsarjoista tuohon aikaan. Sarjan kekseliäs yhdistelmä oli Willisin esittämä yksityisetsivä sekä Cybill Shepherdin esittämä malli, jotka lyövät hynttyyt yhteen ja perustavat yhteisen etsivätoimiston.

Sarjan parhautta oli pääosaparin käsinkosketeltava kemia ja hauska kiusoittelu.

Miami Vice

Miami Vice -tv-sarjassa kulminoituu koko 80-luku. Neonvalot, pastellisävyiset vaatteet ja juppikulttuuri hienoine autoineen. Don Johnsonin esittämä Sonny Crockett yhdistää yhteen hahmoon nämä kaikki.

Miami Vicessa poliisisarjojen päähenkilöt muuttuivat cooleiksi sankareiksi, joita ei poliisin univormussa nähty vaan viimeisimmän muodin mukaan leikatuissa puvuissa vailla tahran tahraa. Poliisin työstä tuli fyysisesti likaisen puurtamisen sijaan seksikästä ja siistiä. Tokihan työ edelleenkin sisälsi likaisia rikollisia, mutta itse sankareilla prässit housuissa pysyivät aina terävinä.

Kate & Allie

Vuodesta 1984 vuoteen 1989 esitetty, kuusi tuotantokautta kestänyt komediasarja Kate & Allie oli täynnä ihastuttavaa tyttöenergiaa. Avioeron jälkeen parhaan ystävättärensä kanssa yhteen muuttavasta naisesta kertova sarja oli perhekomediaa parhaimmillaan. Kate (Susan Saint James), Allie (Jane Curtin) ja molempien lapset yhdessä muodostivat omaperäisen perheryhmittymän, jossa kaikilla oli oma äänensä.

Puuttuiko joku, oletko eri mieltä? Kerro kommenttikentässä omista 80-luvun suosikkisarjoistasi ja niiden nostattamista muistoista!

Kommentit