Injustice – Gods Among Us 8/10

injustice

DC:n universumi lyö kättä, ja hakkaa päätä lekalla, yhdessä Mortal Kombatista vastaavan NetherRealm Studion kanssa. Tuloksena on toimiva, hauska ja yllättävän monipuolinen mätkintäpeli, jossa supersankarimme ja parhaimmat pahikset pistävät pahintaan.

Itse tarina, ja sen käänteet, ovat täysin järjettömiä. Jopa siinä määrin, että sarjakuvamaailmaan sijoittuva tarina natisee liitoksissaan uskottavuutensa puolesta – mikä on hupaisaa ottaen huomioon että pelissä esiintyy keksittyjä supersankareita trikoissa. Rinnakkaistodellisuuteen hyppäävä tarina kertoo kuinka Jokeri onnistui huijaamaan Teräsmiehen tappamaan vaimonsa ja syntymättömän lapsensa. Teris saa täysin ymmärrettävästi pienimuotoisen hermoromahduksen, jonka seurauksena runnoutunut Metropolis saa tuta punaviittaisen miehen koston voiman – Jokeri kuolee Batmanin nenän edessä, ja oikeutta jaetaan kovalla kädellä. Niinpä vastakkain asettuvatkin Teräsmiehen joukkiot, sekä Lepakkomiehen apurit. Mutta ei siitä sen enempää, tarina aukeaa matkan varrella outoine käänteineen kyllä kaikille.

injustice2
Teris vastaan Lepakkomies, tämä on nähtävä.

Taistelut ovat sujuvia. Jokainen hahmo taistelee kolmella käskynäppäimellä, sekä yhdellä erikoiskyky-napilla. Tämä erikoishyökkäys vaihtelee hahmoittain, ja jokaisen hahmon liikerepertuaari ja hyökkäykset ovat erilaisia – asia selviää ainoastaan kokeilemalla tai kurkkaamalla hahmon näppäinkäskyjen karttaa. Varsinainen tutorial-osuus on pienehkö, ja mättöpeleihin tottumattomille käskyjä onkin aluksi liikaa. Yhdistelmät voivat olla hyvinkin kinkkisiä ja vaatia melkoista sorminäppäryyttä niin että hommasta selviäisi edes jotenkuten pystyssä päin. Eri vaikeustasot, sekä hahmojen omien kykyjen vaihtelevuus tuovat matseihin koko ajan jotain uutta. Ottelut sijoittuvat tarinan kylkeen saumattomasti, perinteisiä eriä ei otteluissa ole. Hahmoilla on kaksi viivaa jotka kuvaavat elinvoimaa; kun mittarista loppuu löpö, on matsi ohi.

Jokaisella hahmolla on myös erillinen superhyökkäys, joka onnistuessaan ja oikein ajoitettuna runnoo vastustajan littanaksi. Toisinaan kirjaimellisesti, sillä esimerkiksi Batmanillä tämä tarkoittaa Batmobiilin kaasuttamista vastustajan yli. Pelikentät ovat hienoja, ja ne sisältävät toisinaan runsaasti esineistöä jota voi hyödyntää taisteluissa. Kovaotteisemmat sankarimme tosin vain murskaavat esineitä alleen, mutta jotkut hahmot voivat käyttää niitä esimerkiksi nopeaan ponnahtamiseen kentän toiselle laidalle. Esineistöä kannattaa pitää silmällä; se voi vahingoittaa omaa hahmoa huomattavasti, jos vastustaja pääsee sitä hyödyntämään – näin pelistä tuleekin perinteisen turpaanvedon lisäksi myös astetta taktikoivampi. Pelikenttää tulee lukea monipuolisemmin, vaikka hahmot periaatteessa liikkuvat hyvin MK-pelien tyyliin eestaas.

injustice1
Harley Quinn ei lyö kuin tyttö.

Lisäpisteitä peli ansaitsee hienoista grafiikoista. Omituista onkin että välinäytökset ovat toisinaan jopa masentavia, tuhruisia ja olankohautuksella ohitettavia, itse pelikentissä on käytetty enemmän mielikuvitusta ja vaivannäköä. Ääninäytteleminen hurmaa; Stephen Amell tv-sarjasta Arrow esittää myös pelissä omaa nimihahmoaan, Adam Baldwin on Green Lantern ja Batmanina huseeraa oikeutetusti Kevin Conroy. Iskut menevät perille, muksahtavat komeasti päästäen tyydyttävän äänen ja taistelussa on myös äänen puolesta näin ripaus aitoa menon tuntua.

Pelin hahmogalleria on laaja. Koska jokaisen hahmon pelilogiikka on hieman erilainen, vaatii se aidosti aikaa ja vaivaa jos haluaa menestyä otteluissa kunnolla – puhumattakaan siitä että lähtisi verkkoon ottamaan päihinsä moninpelissä. Mutta hauskuus ja vaihtelu ei lopu siihen. S.T.A.R.S Lab- moodissa tarjoillaan lisää pelattavaa, minipelien muodossa. Myös näistä kerääntyy arvokkaita kokemuspisteitä, joilla tuunata hahmoaan paremmaksi, tai hankkia vaikka uudet vetimet. Minipelit ovat vaihtelevia, eivätkä välttämättä ole mitään mättöfestivaaleja – voit pelastaa siviilejä tai hiiviskellä vartijoiden ohi Kissanaisen lemmikkikatin hahmossa.

Mäiskintäpelejä rakastavalle Injustice: Gods Among Us tarjoaa mukavasti vaihtelua ja runsaasti tekemistä pitkäksi aikaa. Sen juoni on vailla järjen hiventäkään, mutta typerä huumori hihityttää siinä määrin että tarinan parissa viettää mielellään aikaansa. Vasta-alkajalle sen kombinaatio-mahdollisuudet voivat olla jopa turhauttavia, ja opettelu on hidasta, ja aito pärjääminen vaatii sormiakrobatiaa jota ei kaikilla yksinkertaisesti ole. Peli on hyvä hankinta genressä viihtyville, ja meille supersankareita rakastaville se on myös hahmoineen mannaa.

© Ursula Borg

ds_peli

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Injustice – Gods Among Us 8/10(PS3) 

Kehittäjä: NetherRealm Studios
Julkaisija: Warner Bros.
Genre: Mätkintä
Julkaistu:
04/2013

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit