Perhesiteet: Äidiltä tyttärelle

Ennenkuin saamme seurata kuinka nykytähtien lapset valtaavat valkokankaat, viimeisimpinä esimerkkinä Will Smithin lapset Willow ja Jaden Smith, pitää muistaa että entisaikojen filmitähdet ovat myös saaneet lapsistaan seuraajia…

Goldie Hawn ja Kate Hudson 
Goldie Hawn, tuo 70- ja 80-lukujen kaunis höpsö blondi, sai entisen miehensä, muusikko Bill Hudsonin, kanssa kaksi lahjakasta ja kaunista lasta. Hawn on parhaimmillaan kamalana kauneusleikkaus-addiktina elokuvassa Death Becomes Her.
Kate Hudson peri äitinsä ulkonäön ja aurinkoisen luonteen pilkulleen; Hawnin ura on leimattu romantiikalla kuten tyttärensäkin. Hawn on ollut yhdessä Kurt Russelin kanssa vuodesta 1983. Kate erosi Black Crowes-laulajamiehestään  vuonna 2006 mutta uusi rocktähti on jo käsivarressa; Musen laulajaMatthew Bellamy ja Kate odottavat tällä hetkellä ensimmäistä yhteistä lastaan.
Katen veli on Oliver Hudson, joka on minulle tuttu kauhuleffoista The Breed ja Black Christmas, mutta myös tv-sarjoista Dawson’s Creek ja Rules of Engagement.

 

Judy Garland ja Liza Minelli
Tähti on syntynyt ja Ihmemaa Oz-elokuvien tummaääninen lahjakas tähti Judy Garland on yksi traagisimmista  tähdistä historiassa. Alkoholi- ja huumeriippuvuus hallitsivat tämän lahjakkaan laulajan elämää ja Garland kuolikin jo 47-vuotiaana. Viidesti naimisissa ollut Garland sai tyttären avioliitosta ohjaaja Vincente Minnellin kanssa; näyttelijä/laulaja Liza Minnellin. Minnelli jatkaa äitinsä aloittamaa diivaperinnettä paitsi hienoilla elokuvilla kuten Arthur ja Cabaret, myös lääkeriippuvuudellaan, skandaalinkäryisellä elämällään ja neljällä avioliitollaan.

 

Janet Leigh ja Jamie Lee Curtis
Janet Leigh on aito Hollywoodin tähtönen, kuuluisin kuolemastaan suihkussa Hitchcockin elokuvassa Psyko. Leigh oli naimisissa Tony Curtisin, yhden tuon ajan menestyneimmän näyttelijän, kanssa kymmenen vuotta ja tästä liitosta syntyi mm. tytär Jamie Lee Curtis. Jamie Lee tuli tunnetuksi alkujaan ns. scream queenina johtuen lukuisista kauhuelokuva-rooleistaan joissa tarvittiin hyviä keuhkoja. Tunnetuin rooli lienee Halloween-saagassa jossa Jamie Lee Curtis on listinyt veljensä Michael Myersin useammin kuin kukaan jaksaa laskea. Kala nimeltä Wanda ja Freaky Friday osoittavat että hän osaa myös naurattaa. Kivana yksityiskohtana mainittakoon että Jamie Lee Curtis on Jake Gyllenhaalin kummitäti.

 

Blythe Danner ja Gwyneth Paltrow
Lahjakas ja hauska Blythe Danner on tunnettu useimmille mm. elokuvista Husbands and Wives, Meet the Parents ja jatko-osat sekä hulvattomasta roolistaan tv-komediassa Will & Grace jossa hän esitti Willin äitiä. Blythe Danner on poliittisesti aktiivinen, kiinnostuen erityisesti ympäristö- ja terveysasioista ja on siirtänyt tämän intohimon tyttäreensä Gwyneth Paltrowiin. Paltrow on Oscar-voittaja, romanttisten roolien taitaja ja Madonnan bestis. Ennen avioliittoaan Coldplayn Chris Martinin kanssa Paltrow oli kihloissa Brad Pittin kanssa ja seurusteli 3 vuotta Ben Affleckin kanssa.
Suvun naiskauneus ei lopu tähän sillä Blythe Dannerin siskontytär sattuu olemaan L-koodista tutuksi tullut androgyynisen kaunis Katherine Moennig.

 

Tippi Hedren ja Melanie Griffith
Tippi Hedren tuli tunnetuksi Hitchcockin blondina, näkyvimmät roolit urallaan Hedren teki elokuvissa Linnut ja Marnie. Hedrenin viime aikaisiin töihin kuuluu mm. ihastuttava I Heart Huckabees. Hedrenin tytär Melanie Griffith tuli tunnetuksi 80-luvulla Working Girlinä, Don Johnsonin vaimona ja nykyisin pienistä rooleista elokuvissa sekä roolistaan tv-sarjassa Nip/Tuck. Avioliitostaan Don Johnsonin kanssa syntyi tytär Dakota Johnson joka on nykyisin näyttelijätär/malli, viimeisimpinä elokuvinaan The Social Network ja Beastley. Melanie Griffith on ollut naimisissa latinohurmuri Antonio Banderasin kanssa jo 15 vuotta.

Kommentit