Perhesiteet: Isältä pojalle

sutherland


Hollywood on pienten piirien ihmemaa, näyttelijöiden lapsista tulee usein näyttelijöitä tai ohjaajia. Tässä kolme esimerkkiä siitä miten isä-poika aisaparit ovat saaneet homman toimimaan.

Martin Sheen, Charlien Sheen ja Emilio Estevez

Isä Martin Sheen lienee maailman pidetyin tv-presidentti, hieno rooli West Wingissä toi tämän veteraaninäyttelijän muidenkin kuin elokuvia ahmivien tietoisuuteen. Martin Sheen, oikealta nimeltään Ramón Estevez, loi hienon uran mm. Badlands, Apocalypse Now ja Wall Street-elokuvissa. Avioliitosta Janet Templetonin kanssa syntyi neljä lasta joista Emilio ja Carlos Estevez ovat tunnetuimmat näyttelijöinä. Carlos tosin muutti nimensä Charlie Sheeniksi, seuraten isänsä näyttelijänimen viitoittamaa tietä.

Emilio Estevez tuli tunnetuksi 80-luvun teinikomedioista kuten St. Elmo’s Fire ja Breakfast Club. Näyttelijäuraa kiinnostavampi on kuitenkin Estevezin ohjaajan ura; hieno elokuva Bobby antaa viitteitä että miehen kannattaa pysyä kamera takana; taskussa on myös tusinoittain eri tv-sarjojen jaksojen ohjauksia.

Paha poika Charlie Sheenin ura on ollut huikea ja rooli klassikko-elokuvassa Platoon nosti Sheenin tähtitaivaalle. Wall Street jatkoi uraa hienosti mutta jatko ei ollutkaan pelkkää pupulaaksoa. Kasa b-elokuvia myöhemmin Charlie Sheen siirtyikin tv-historian parhaiten palkatuksi näyttelijäksi Miehen puolikkaat tv-sarjaan josta hän sai alkuvuodesta potkut, sekoilu huumeiden kanssa, väkivaltaisuus ja jatkuva lööpeissä oleminen ovat vieneet miehen uran siihen pisteeseen että lopun luulisi olevan käsillä. Minä kuitenkin veikkaan että mies nousee tuhkasta ja pelkäänpä pahoin että ongelmistaan huolimatta Hollywoodissa on aina tilaa törkyturville kuten Sheen…

Donald ja Kiefer Sutherland

Kanadalainen Donald Sutherland merkitsee useimmille elokuvien ystäville laatua. Tämä lahjakas, tyyni ja yllättävän hauska mies polkaisi uransa kunnolla käyntiin Likainen tusina-elokuvalla. Hienot elokuvat Klute, Invasion of the Body Snatchers, 1900 ja Ordinary People osoittavat että Sutherland on monipuolinen tulkki. Toisesta avioliitosta Shirley Douglasin kanssa syntyi 1966 poika Kiefer.

Kiefer Sutherland tuli tunnetuksi 80-luvun teinielokuvista mutta The Lost Boys nosti hänet pinnalle. Roolit elokuvissa A Few Good Men, Flatliners, Young guns ja The Three Musketeers onnistuivat pitämään Kieferin uran käynnissä.Kihlaus Julia Robertsin kanssa päättyi Robertsin karkaamiseen 3 päivää ennen häitä; Roberts matkusti hääpäivänä ulkomailla Kieferin ystävän, Jason Patricin kanssa.

Kuten niin monella muullakin 80-luvun teinitähdellä, joita kutsuttiin Brat Packiksi, myös Kieferillä on koko uransa ajan ollut ongelmia alkoholin kanssa. Milloin Kiefer on pidätetty muotisuunnittelijaan kohdistetusta pääpuskusta, milloin hänet on löydetty hakkaamasta hotellin aulassa olevaa joulukuusta, pidätetty rattijuopumuksesta ja löydetty sammuneena baarista. Tulisieluinen ja ongelmiensa kanssa painiskeleva Kiefer on kaikista vastoinkäymisistään huolimatta onnistunut saavuttamaan legendaarisen aseman televisio-historiassa; rooli 24-sarjan Jack Bauerina lienee maailman tunnetuimpia hahmoja ja kovimpia äijiä ikinä. Minä en voi olla pitämättä Kieferistä, miehessä on kaikista ongelmistaan huolimatta jotain erikoista…

Bridgesin miehet

Lloyd Bridges aloitti uransa Sea Hunt tv-sarjassa 50-luvun lopussa. Vuosina 1962-63 Lloyd esiintyi omassa tv-sarjassaan jossa esiteltiin myös perheen pojat, tulevaisuuden tähdet,  Jeff ja Beau Bridges. Useissa tv-sarjoissa ja elokuvien pienissä rooleissä työskennellyt Lloyd muistetaan varmaankin parhaiten National Lampoonin elokuvista Airplane ja Hot Shots.Beau Bridges, veljeksistä vanhempi, syntyi 1941 ja on tehnyt pitkän uran elokuvissa. The Fabulous Baker Boys nosti Beaun kuuluisuuteen, näytellen yhdessä veljensä Jeffin kanssa pianisti-veljeksiä. Beau Bridges tekee edelleen töitä, tehden hienoja sivurooleja elokuvissa joka vuosi, itse muistan miehen parhaiten viime vuosilta tv-sarjan My Name Is Earl, Earlin isänä.

Nuorempi veli Jeff syntyi 1949 ja on miehistä parha

iten menestynyt. Legendan maineen harteilleen saanut Jeff tulee aina olemaan useimmille The Dude, elokuvasta The Big Lebowski. Roolit elokuvissa Tron, The Fisher King, Iron Man, Crazy Heart, Miehet jotka tuijottavat vuohia ja True Grit ovat tehneet Jeff Bridgesistä yhden pidetyimmistä ja varmimmista näyttelijöistä Hollywoodissa.

Kommentit