Primal (J.Reed, 2010) ★★

primal

Primal tarjoaa perinteisen tarinan joukosta nuoria jotka lähtevät Australian takamaille tutkimaan luolamaalauksia, vain törmätäkseen perimmäiseen ja muinaiseen pahaan joka aiheuttaa niin suuren joukkotyperyyden porukassa ettei paremmasta väliä. Se on korni, ärsyttävä, huvittava (riippuen huumorintajustasi) ja jopa melko viihdyttävä.

Kallion seinästä löytyvä luolamaalaus on joukon alfauroksen lippu tohtori-tutkintoon ja niinpä kuuden nuoren joukkio raahautuu keskelle metsää telttailemaan. Ilta sujuu mukavasti muhinoiden, tiputellen verta maaperään joka ilmiselvästi huokuu pahuutta ja vapaamielisimmän tyttösen uidessa läheisessä lammessa aiheuttaen itselleen melkoisen toukkaongelman. Myöskään ihmissyöjä-jänis ei hetkauta tätä ilmiselvästi fiksua porukkaa lainkaan..

Joukossa tyhmyys tiivistyy ja kun ensimmäinen nuorista muuttuu torahampaiseksi hulluksi ruvetaan tappelemaan keskenään siitä saako kaverin tappaa vai ei. Verenhimoisen ystävän kalttaamista pohtiva joukko on niin tyhmä että katsoja rupeaa odottamaan Darwinin lain toteutumista innolla, keskenään nahinointi on aina paras ratkaisu kun jengiä napsitaan pois yksi kerrallaan… Se miksi ihmiset eivät yksinkertaisesti pakene paikalta on mysteeri, huomattavasti parempi vaihtoehto on jäädä leirintäalueelle odottelemaan josko kaveri paranisi itsestään eikä ulvoisi pitkin metsiä verenhimoisesti ja hyökkäilisi leiriin yrittäen tappaa kaikki kaverinsa.

Juoni on hyvin suoraviivainen, porukka tippuu yksi kerrallaan oman tyhmyytensä vuoksi eikä katsoja oikein voi surra uhrien puolesta. Loppu-twistissä on vielä yksi parahultainen yllätys joka niittaa lopullisesti elokuvan ö-luokan mappiin. Se ei tarkoita että se olisi tuskaista katsoa, huonokin kauhuleffa voi huvittaa ja toimia viihteenä sillä tässä tapauksessa mikään ei ole tyydyttävämpää kun nähdä näiden nutipäiden tippuvan yksi kerrallaan. Toimikoon tämäkin elokuva opetuksena, jälleen kerran, ihmisille jotka ovat liian tyhmiä tajutakseen ilmiselvät vaaran merkit ja omaten nolla prosenttia selviytymisvaistoa.

_________________________________________________________________________________________________

Primal 
Ohjaus: Josh Reed
Käsikirjoitus: Nigel Christensen, Josh Reed
Pääosissa: Zoe Tuckwell-Smith, Lindsay Farris, Wil Traval
Genre: Kauhu
Valmistusmaa: Australia 2010
IMDb

Kommentit

Tags from the story