R&A / Pablo

pablo_feat

Mitä yhteistä on elokuvilla  Tri Outolempi, Kellopeli appelsiini, Bullit, Philadelphia, Beetlejuice, Men In Black ja monilla muilla? Mies omalaatuisten, tyylikkäiden tai kekseliäiden trailerien, postereiden, leikkausten tai grafiikoiden takana on mies nimeltä Pablo Ferreira.

Dokumentti Pablo kurkistaa kuubalaissyntyisen luovan monilahjakkuuden elämään, lähtöpisteeseen, töihin ja nykytilaan. Vapaata elämäntyyliä noudatellut Pablo on tuttu jokaikiselle elokuvissa kävijälle, sillä miehen kädenjälki on tavalla tai toisella mukana useammassa elokuvassa kuin edes tajuaa. Tämä uusia tekniikoita elokuviin ja mainoksiin kehitellyt mies elää nykyään tilanteessa, joka on kaukana 60-luvun hurlum-meiningistä. Palkintoja kahminut mies on ollut huipulla, ja pohjalla.

Dokumentissa monet elokuvantekijät ja näyttelijät kertovat kokemuksistaan Pablosta, sekä tämän töistä. Dokumentti on melkein pakollista katsottavaa elokuvien ystäville, ja varsinkin suunnittelusta kiinnostuneille. Tyyli kertoa tarinaa on sympaattinen, kertojaäänenä toimii Jeff Bridges ja menoa ryydittää tietenkin omalaatuiset grafiikat. Tämä hipahtava, hieman hassu vanha mies on edelleen voimissaan, työskennellen rakastamiensa asioiden parissa. Dokumentti kertoo elämäntarinan kiihkoilematta, hieman hassusti ja kurkistaen myös henkilökohtaisempaan elämään mitään peittelemättä.

Kommentit

Tags from the story
,