Rakkautta ja Anarkiaa, kosketuksia

ra1

Ensimmäiset Rakkautta & Anarkiaa -festivaalien elokuvat on katsastettu. Filmitähti jakaa tunnelmia ja suosituksia elokuvista pienten koosteiden, ei arvostelujen, avulla.

Harry Dean Stanton: Partly Fiction

Dokumentissa yli 250:ssä elokuvassa näytellyt Harry Dean Stanton muistelee uraansa ja elämäänsä. Avioliittoa ja pitkiä parisuhteita välttävä mies on elänyt mielenkiintoista elämää, ja tunteet sekä kokemukset paistavat armotta miehen kasvoilta. Mukana tarinaa kertomassa on lukuisia otoksia miehen elokuvista, kuin myös mm. David Lynch, Sam Shepard ja Wim Wenders. Seesteinen, koskettava ja tunnelmallinen dokumentti tarjoaa elokuvien ystäville pilkahduksen menneestä.

ra2

The Great Hip-Hop Hoax
Kaksi nuorta skotlantilaista onnistuivat hetken huijaamaan musiikkimaailmaa esiintymällä Kaliforniasta tulevina räppäreinä. Jenkkiaksenteilla varustettuina aiemmin hylkäyksiä levy-yhtiöiltä saaneet Gavin Bain ja Billy Boyd onnistuivat naruttamaan musiikkialaa kunnolla. Muhkea ennakko, kiristyvät välit ja ennenaikainen tuho – The Great Hip-Hop Hoax kertoo tarinan joka melkein onnistui, ennen kuin ihmisluonto nöyrrytti huijarit.

ra3

Trance
Ohjaaja Danny Boylen psykologinen trilleri vääntää ruuveja katsojan päässä antaumuksella. James McAvoyn esittämä taidekauppias joutuu kiperään tilanteeseen, jossa Vincent Cassell pistää parhaimman pahisnaamansa peliin ja Rosario Dawson toimii seireeninä tarinassa jossa langat kuitenkin pysyvät koko ajan käsissä. Mikä on totta, kuka huijaa ja ketä? Paikoittain unenomainen kerronta kieppuu jossain erinomaisen ja epäuskottavan välimaastossa, tarjoten Boylen faneille takuuvarmaa jallitusta.

ra4

Frances Ha

Henkilökohtaisesti yksikään elokuva ei tänä vuonna ole osunut niin tarkkaan sydämeen kuin Frances Ha. Mustavalkoinen, über-cool kuvaelma nuoresta naisesta on yhtä paljon pääosaa näyttelevän Greta Gerwigin kuin ohjaaja Noah Baumbachin elokuva. Hieman hillitön luonnonlapsi Frances ei ehkä täysin tiedä mitä aikoo tehdä, mutta kukapa meistä tietäisi. Tuloksena on armottoman tarkka kuvaus sukupolvesta joka haahuilee ja yrittää olla samanaikaisesti niin aikuinen. Hipsterimäisyyteen lipsuva tarina kiteytyy kohtaukseen jossa Frances istuu illallisilla jossa muut tuntuvat elävän täysin eri maailmassa – jokainen meistä on kokenut saman.

ra5

Kommentit

Tags from the story
,