Rempseä ja suloinen Reese Witherspoon

rsfeature

Huomenna Suomessa ensi-iltaan tulevassa Keinoja kaihtamatta-elokuvassa (arvostelu tulossa huomenna) kahden komean miehen välissä naispääosaa vetää Reese Witherspoon. Tämä vuonna 1976 syntynyt vaalea näyttelijätär on kuin syntynyt Amerikan sydänkäpyseksi. Hieman kujeileva, rempseä mutta kuitenkin taitava ja viehko Witherspoon jakaa toisinaan mielipiteitä, mutta yhtä kaikki, nainen osaa näytellä.

Witherspoon aloitti uransa nuorena, lapsimallina, mutta on omien sanojensa mukaan aina ollut enemmän kirjatoukka. Terävän älynsä johdosta tyttö viihtyi enimmäkseen nenä kiinni kirjoissa, saaden huippuarvosanoja koulusta. Näytteleminen vei kuitenkin Stanfordissa opiskelut aloittaneen nuoren mennessään, ja ensimmäinen rooli joka herätti oman huomioni oli vuoden 1998 Pleasentville. Tätä seurasi elokuva Julmia aikeita, jossa toista pääosaa näytteli tuolloinen sydäntensärkijä ja yksi suurimmista teini-idoleista, Ryan Philippe. Witherspoon ja Philippe olivat aloittaneet seurustelun jo pari vuotta aiemmin.

Witherspoon yhdessä Keinoja kaihtamatta -tähtien, Chris Pinen ja Tom Hardyn kanssa.

Täydellinen läpimurto Witherspoonilta oli kuitenkin Legally Blonde, jonka ihanan höpsöä, hyväsydämistä mutta yllättävän fiksua Elle Woodsia ei kukaan voisi näytellä paremmin. Naisen ura näyttää olevan kirjava, skaalan ulottuessa romanttisista komedioista kuten Sweet Home Alabama aina Amerikan Psykoon asti. Monipuolisuus onkin tämän yllättävän normaalin ja keskiverron näköisen naisen valttikortteja. Seitsemän vuoden avioliitto Ryan Philippen kanssa kariutui vuonna 2006, edellisenä vuonna Witherspoon oli napannut parhaan naispääosan Oscarin elokuvasta Walk the Line. Ero tuli yllättäen ja sitä puitiin julkisuudessa paljon. Tästä huolimatta näyttelijä on onnistunut säilyttämään julkisuudessa tervehenkisen suhteen lehdistöön, eikä edes pitkäaikainen suhde näyttelijä Jake Gyllenhaalin kanssa pahemmin aiheuttanut muuta kuin ihastuneita huokailuja.

Romanttisiin rooleihin sopiva Witherspoon ihastutti myös Robert Pattinsonin vastanäyttelijänä elokuvassa Vettä elefanteille. Myös Keinoja kaihtamatta on romanttinen, vaikkakin toimintaan taipuva, elokuva. Mutta muutakin on onneksi tulossa, sillä Witherspoonin kyvyt riittävät pitkälle. Devil’s Knot, jota hän tähdittää yhdessä Colin Firthin kanssa, on enemmän rikostrilleri ja hän tulee näyttelemään myös taidemaalari Margaret Keanea elokuvassa Big Eyes.

Reese Witherspoon on raivostuttavan raikas, ihastuttava ja taitava näyttelijätär. Hän on onnistunut luovimaan viihdemaailman viidakossa saamatta kolhuja, pysyen perheensä parissa ja asettaen nämä etusijalle. Jalat maassa -asenne on kaukana Hollywoodin glamourista, ja ehkä juuri siitä syystä Witherspoon pysyy työllistettynä vaikka uusia tähtösiä tulee koko ajan lisää.

Kommentit

Tags from the story