Tamara Drewe (S.Frears, 2010) ★★★★

Gemma Arterton

Harvoin elokuva saa hykertelemään tyytyväisyydestä jo ensi metreillä mutta Tamara Drewe onnistui saamaan tämän ilahduttavan reaktion aikaiseksi jo ensi ruuduillaan. Tamara Drewe on hauska, nokkela, hieman korni ja näppärän kuorensa alla myös tarkkanäköinen teos maaseudulla asuvista ihmisistä, kirjailijoista, rokkareista, ja ihmissuhteista.

Tamara Drewe (Gemma Arterton) saapuu lapsuudenkotiinsa myymään vanhempiensa asuntoa mutta kaikki ei ole kuten ennen. Nuoruudessaan isonenäisenä tunnettu Tamara onkin muuttunut hemaisevaksi kaunottareksi ja useampi kuin yksi kylän miehistä menee sekaisin.

Perinteiseen pieneen maalaiskylään mahtuu koko joukko mitä erikoisimpia hahmoja. Beth pitää majataloa kirjailijoille ja passaa alituiseen pettävää aviomiestään, menestyskirjailija Nicholasta (Roger Allam) jonka ego on kerrostalon kokoinen, juoksee naisten perässä ja siinä sivussa haluaa muiden asukkien vain kuulevan miten erinomaisesti hänellä menee. Kylään saapuva rock-tähti Ben Sergeant (Dominic Cooper) iskee Tamaran alta aikayksikön ja kylän kauhukaksikko, kaksi nuorta tyttöä, saavat paitsi nähdä idolinsa lähietäisyydeltä myös tyttöjen aivokopat naputtamaan, kuinka saada Ben, tuo rokkikukkojen rokkikukko, itselleen?

Gemma Arterton

Kun yhteen isketään suuri joukko ihmisiä joista jokaisella on omat motiivinsa ja soppaa hämmenetään kahden nuoren tytön aivoituksilla on tuloksena hulvaton komedia joka hihityttää koko ajan. Tämä ei tarkoita etteikö elokuvassa olisi syvyyttä; perimmäiset teemat petetystä vaimosta, itserakkaasta menestyjästä, nöyryytetystä nuoresta naisesta voimansa tunnossa ja menestymisen aiheuttama kateus tuodaan kepeästi mutta hyvien näyttelijöiden ansiosta erinomaisen tarkasti esille. Tamara Drewe on iloisimpia yllätyksiä pitkään aikaan ja shown meinaavat varastaa totaalisesti nuoria tyttöjä, kylän terroristeja, esittävät Jessica Barden ja Charlotte Christie. Nämä juonittelijat vievät tarinaa eteenpäin, luovat tapahtumille raamit ja tukevat hienosti rutinoituneempia näyttelijöitä tuoreudellaan. Ohjaaja Stephen Frears on tehnyt napakympin kuvatessaan sarjakuvaan perustuvaa tarinaa perinteisessä brittiympäristössä kepeällä kädellä, tarkalla silmällä ja hymy huulilla.

_________________________________________________________________________________________________

Tamara Drewe 
Ohjaus: Stephen Frears
Käsikirjoitus: Posy Simmonds
Pääosissa: Gemma Arterton, Dominic Cooper, Luke Evans
Genre: Komedia / Romantiikka
Valmistusmaa: UK 2010
IMDb

 

Kommentit

Tags from the story
, ,