Samuel L. Jackson tähdittää suomalaista elokuvaa

samueljackson

Amerikkalainen näyttelijä Samuel L. Jackson on lupautunut näyttelemään Amerikan presidentin roolin Rare Exports -tekijöiden seuraavassa elokuvassa BIG GAME, jonka ennakkomyynti aloitetaan Cannesin elokuvajuhlilla. Samuel L. Jackson tunnetaan mm. rooleistaan elokuvissa The Avengers, Django Unchained ja Pulp Fiction.

BIG GAME perustuu Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan alkuperäisideaan. Elokuvan on käsikirjoittanut ja sen ohjaa Jalmari Helander. Elokuvassa Air Force One putoaa Pohjois-Suomeen ja Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä.
“Pitkäaikainen haaveeni on ollut päästä tekemään suomalaista toimintaseikkailua, joka ei häpeile Hollywood-esikuvilleen – ja nyt se unelma on toteutumassa”, herkistelee ohjaaja Jalmari Helander.

“Samuel L. Jacksonin kaltaisen tähden saaminen suomalaiseen elokuvaan on tuiki harvinaista, tämä antaa meille erinomaiset mahdollisuudet kattaa elokuvan loppurahoitus ennakkomyynnillä ja päästä kuvaamaan tätä aivan ainutlaatuista elokuvahanketta jo tänä vuonna”, iloitsee tuottaja Petri Jokiranta.

Elokuvan tarina:
Air Force One on Suomen ilmatilassa tuomassa Amerikan presidenttiä valtiovierailulle. Matka kuitenkin keskeytyy, sillä kone pudotetaan erämaahan. On järjestetty salaliitto, jonka tarkoituksena on kaapata presidentti. Terroristien suunnitelma onkin toteutumassa täydellisesti lukuun ottamatta yhtä odottamatonta tekijää: 13-vuotias suomalaispoika, Oskari, löytää presidentin ennen terroristeja ja päättää auttaa tätä.

BIG GAME on adrenaliinilla kyllästetty toimintaseikkailu, jollaista Suomessa ei ole aikaisemmin nähty. Elokuva on pääosin englanninkielinen ja kuvausten on määrä alkaa Saksassa ja Suomessa alkusyksystä 2013. Elokuva esitellään ensimmäistä kertaa kansainvälisille ostajille Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa. Elokuvan tuotantobudjetti on 7 miljoonaa euroa ja sen muut nimekkäät suomalaiset ja amerikkalaiset näyttelijät valitaan kesän aikana.

BIG GAME on Jalmari Helanderin toinen pitkä elokuva. Rare Exports toi tekijöilleen runsaasti kansainvälistä mainetta ja sen siivittämänä BIG GAME -elokuva on saanut kerättyä ympärilleen varsin kansainväliset puitteet ja tekijäjoukon.

Elokuva on Suomi/Englanti/Saksa yhteistuotanto. Elokuvan päätuottajana toimii Petri Jokiranta/Subzero Film Entertainment, yhteistuottajina Will Clarke ja Andy Mayson/Altitude Film Entertainment sekä Jens Meurer/Egoli Tossell. Elokuvan Executive producerina toimii tuottaja/käsikirjoittaja Alex Garland (28 Days Later, Dredd).

Kommentit