Scary Movie 5 (2013) ★

scarymovie5_2

On suorastaan pelottavaa, kuinka parodiasarja Scary Movie jatkaa porskuttamistaan. Älyvapaasti viime vuosien elokuvia yhdistelevä Scary Movie 5  on menettänyt lisäksi kirkkaimman tähtensä, Anna Fariksen, ja korvannut tämän herkullisilla blondeilla. Suunta ei voi olla kuin alaspäin. Scary Movie 5:n ainut kipinä on siinä, tunnistaako kaikki viitteenä käytetyt elokuvat (henkilökohtaisesti kyllä), sekä kuinka monta kertaa Snoop Dogg viittaa marihuanaan.

Tarina alkaa Charlie Sheenin ja Lindsey Lohanin nololla ja typerällä seksivideon kuvauskohtauksella. Mukana on klovneja, akrobatianäytöksiä ja miljoona videokameraa. Homma voi naurattaa ainoastaan siksi, että Sheen ja Lohan ovat aidosti omia persooniaan – ja tekevät armotta pilaa itsestään. Samalla näiden ”tähtien” käyttäminen osoittaa, miten nolo koko Scary Movie-konsepti on.
Ilman suurempia aasinsiltoja tarina siirtyy Ashley Tisdalen (High School Musical -tähtönen) ja Simon Rexin esittämän pariskunnan luokse. Tarina on yhdistelmä kauhuelokuva Mama:a, Black Swania, Inceptionia ja tietenkin Paranormal Activity-elokuvia. Elokuvassa viitataan jopa suosittuun Fifty Shades of Grey-kirjaan, ja onkin odotettavissa että kirjaan perustuvan elokuvan vihdoin ilmestyttyä tästäkin tulee oma parodiaversionsa saman tekijäkaartin muodossa.

Molly Shannon ja tutunoloinen ohjaaja pelastavat elokuvan.

Elokuva tiputtelee jonkin sortin tähtiä pitkin tarinaa, mukana ovat Snoop Dogg, Heather Locklear, Usher, Kate Walsh ja Jerry O’Connell. Se mitä erinomainen koomikko Molly Shannon tekee tässä katastrofissa on kysymys, jonka haluaisin esittää naisen agentille. Kun tarinaan tungetaan mukaan vielä sivujuoni suoraan Apinoiden planeetan synnystä, tuntuu että apinat ovat joukkion fiksuinta porukkaa – kuten varmaan elokuva yrittää sanoakin.

Scary Movie 5 ei onnistu olemaan hauska sekuntiakaan – paitsi ehkä kun Shannon räpiköi martinilasi kädessä läpi balettinumeron. Se on nolo, kärsimättömän typerä ja lapsellinen parodia, eikä onnistu tarttumaan aiheeseensa terävästi vaan lähinnä lahnamaisen laiskasti. Käsikirjoitus on täynnä suoraan copy-paste -tekniikalla vedettyjä kohtauksia muista elokuvista, jotka on muutettu elokuvaan sopiviksi lisäämällä mukaan seksiä, peniksiä, pissakakka-huumoria ja huonoa näyttelemistä. Hyvässä parodiaelokuvassa pitäisi olla kyse kaikesta muusta. Onko kohdeyleisö, käsittääkseni teinipojat, todellakin näin aliarvioitua massaa?

Jos kuitenkin eksyt katsomaan elokuvan, odota lopputekstejä. Gag Reel-kohtaukset elokuvan lopputekstien välissä sisältävät parhaimmat kohtaukset koko elokuvasta. Tekijöillä oli siis hauskaa, katsojilla ei.

Scary MoVie
Ohjaus: Malcom D. Lee
Käsikirjoitus: Phil Beauman, Jason Friedberg
Pääosissa: Simon Rex, Ashley Tisdale, Molly Shannon
Alkuperämaa: USA 2013
Genre: Komedia
IMDb

Kommentit