Selviytymisopas Night Visions-yöhön

antiviral

Kaikki ovat joskus harrastaneet all-nightereita kaveriporukoissa, milloin pelien ja milloin elokuvien parissa. Tämä porukka myös tietää, kuinka hauskoja ne ovat. Tervetuloa Night Visionsiin, all-nighteriin helvetistä.

Ei Night Visions sentään noin tuskainen ole, mutta jos luulet yön yli kestävän leffamaratonin olevan helppo nakki, niin olet hyvin väärässä. Yö koettelee niin fyysisesti kuin henkisesti ja varsinkin aamun sarastavina tunteina väsymys koettelee mielenterveyttä toden teolla, kuten elokuvatkin. Aamun sarastus ja hiljalleen heräävä kaupunki viimeisen elokuvan jälkeen näyttää hyvin erilaiselta kuin olet ennen sen nähnyt.

Tässä olisikin kahden veteraanin vinkkejä yön yli selviämiseen. Nämä eivät ole mitään kultaisia sääntöjä, vaan lähinnä ohjenuoria. Osa näistä kun on tullut opittua kantapään kautta.

UNI ON YSTÄVÄ

Ensimmäinen sääntö voi kuulostaa oudolta festivaaleilla, jossa katsotaan elokuvia yön yli. Se nyt vain kumminkin on niin, että virkeänäkin pimeä teatteri laittaa väsyttämään, ja kun virkeystaso tippuu normaalista, niin väsymys iskee herkemmin ja voimakkaammin. Jos torkuttaa, niin älä taistele vastaan, vaan torku.

SUUNNITTELE OHJELMA HUOLELLISESTI

Vaikka koko yölle riittäisi kiinnostavia elokuvia, niin valitse torkkuslotti, tai jopa parikin. Mikään ei harmita enempää kuin torkkumisen takia missattu viimeisten tuntien elokuva, koska piti pari huonompaa taistella hereillä.

Tämä pätee myös valmistautumiseen. Pitkät päiväunet ja hyvä ja ravitseva ateria ennen elokuvamaratonia auttavat kestävyydessä kummasti.

JALOITTELE JA HAUKKAA HAPPEA, REILUSTI

Kevään Night Visions on aina ollut syksyistä rankempi ja siihen on tasan yksi syy: Kino Engel. Kiltisti sanottuna pieni ja tiivis teatteri ja parisataa ihmistä luovat ilmaston, jota ei ole luotu ihmisille.

Hätä ei kumminkaan ole tämän näköinen. Tänäkin keväänä elokuvia näytetään Bio Rexissäkin, josta kävellessä Engeliin virkistyy ja saa happea todella reilusti.

Tämä onkin ehkä yksi tärkeimmistä ohjeista. Vaikka jonottamalla saisikin hyvät paikat, niin tulet kaipaamaan raikasta ilmaa ja jaloittelua nopeammin kuin kuvittelitkaan. Veteraanina voin myös sanoa, että Engelissä ei ole huonoja paikkoja. Eturivi saattaa olla jopa paras paikka elokuvien katsomiseen pienissä saleissa.

ROSKARUOKA ON VIHOLLINEN

Kokis ja popparit ne leffaan sopii, tänne ei. Sokerijuomat, rasva ja suola pistävät vatsan loppuillasta niin sekaisin, että alkuillan herkuttelu kaduttaa. Syö ennen festivaaleja hyvin ja elokuvien aikana kannattaa juoda enimmäkseen vettä ja syödä pähkinöitä ja kasviksia. Vaikka ne nössöltä kuulostavatkin, niin tulet kiittämään valintaasi vielä myöhemmin.

Kofeiiniakin kannattaa annostella harkiten. Hetken virkistymistä seuraa väistämättä kofeiinilaskut, jotka väsyttävät kahta enemmän.

ÄLÄ DOKAA

Hauskanpito ilman viinaa on totta kai teeskentelyä, mutta kun sammut toisen elokuvan jälkeen ja olet laskuhumalaisessa tokkurassa, niin oma pehmeä sänky on mukavampi kuin koskaan aiemmin.

NAUTI

Viimeinen sääntö on tärkein. Et tullut katsomaan yön yli elokuvia pakosta, vaan halusta nauttia elokuvista ainutlaatuisessa seurassa ja tapahtumassa. Ota tästä siis kaikki irti ja pidä hauskaa. Night Visionsia ikimuistoisempaa elokuvafestivaalia kun ei Helsingissä ole.

Night Visions – viralliset sivut.
Night Vision järjestetään 30.10. – 3.11.2013

Lauri O. kirjoittaa Filmitähdessä musiikista ja elokuvista. Laurin kirjoituksia voi seurata myös  Cigarrette Burns-leffablogissa, sekä musiikkiin keskittyvässä No You Girls Never Know-blogissa.

Kommentit

Tags from the story