Sherlockin korjattu jakso saadaan pian

sherlock3kausi

Eilen sunnuntaina TV2:lla alkanut BBC:n Sherlock-sarjan kolmas kausi lähti käyntiin yskähdellen. Sarjalle ominaiset ja äärettömän oleelliset ruutugrafiikat olivat jääneet pois kanavalla näytettävästä versiosta. Koska olemme nähneet kolmannen kauden kokonaisuudessaan, ero brittiversion ja meille saapuneen version välillä oli huomattava. Jotain olennaista jää uupumaan, sillä Sherlockin ajatuksenjuoksua, tekstiviestejä ja tapahtumia kuvaavat grafiikat ovat aina erottaneet sarjan tyylillisesti muista – sekä ovat toisinaan kaaottisen koomisia. Sisällöllisesti jakso tuntui ilman grafiikoita oudolta, toisinaan jopa käsittämättömältä.

Kysyimme Ylen ohjelmapäällikkö Riku Saarenluomalta mistä oli kyse. Saarenluoman mukaan kyseessä oli inhimillinen erehdys; sarjan myyjä oli toimittanut kanavalle väärän version, eikä virhettä huomattu ajoissa. Kanava on hyvin pahoillaan tapahtuneesta, mutta hyviäkin uutisia on. Oikea versio grafiikkoineen saapuu Yle Areenaan kaikkien katsottavaksi mahdollisimman pian. Kömmähdys on ymmärrettävä, myös Tanskassa esitettiin erehdyksessä ensin versio ilman tekstigrafiikoita.

Asian nopea korjaantuminen on hieno asia; näin suomalaisetkin pääsevät näkemään sarjan kuten se on tarkoitettu. Lisäksi voimme olla Sherlock-fanien (joihin itsekin kuulumme) puolesta kiitollisia siitä että Yle toimittaa sarjan uusimman kauden näin nopeasti myös meille nähtäväksi.

Kommentit