Silta, Kausi 2 (2013)

silta_kausi2_featured

Ruotsalais-tanskalaisen yhteistyön ensimmäinen tuotantokausi julkaistiin jo reilu vuosi sitten DVD:llä. Norjalaisen Varg Veumin myötä tapahtunut hurahtaminen skandinaavisiin rikosjännäreihin sai yllätysjatkoa tästä 10-osaisesta sarjasta, jossa töksäyttelevä, mutta pikkutarkka ruotsalainen Saga Norén ratkoi keskeltä Juutinrauman siltaa löytyneen ruumiin ja sitä seuranneen sarjamurhaajan tapausta yhdessä leppoisan tanskalaisen Martin Rohden kanssa.

Suomen televisiossa sarja nähtiin vain hetki sitten ja siitä muodostuikin aikamoinen hitti. Ylen valinta näyttää ykköskausi juuri ennen kuin kakkoskausi alkoi, oli erittäin onnistunut. Muutaman viikon hengähdys- ja pureskelutauon jälkeen olikin sitten aika nähdä, mitä Sagalle ja Martinille kuului nyt. Samaan aikaan Ruotsin ensiesityksen kanssa nähty sarja oli yhtä kova hitti kuin ykköskausikin.

Kakkoskauden alussa on kulunut hieman reilu vuosi edellisistä tapahtumista. Martin (Kim Bodnia) on
siirtynyt pois murharyhmästä, koska ei pysty käsittelemään poikansa Augustin kuolemaa sarjamurhaaja
Jensin toimesta. Hän asuu hotellissa ja vaimo Mette on muuttanut uuteen kotiin lasten kanssa. Saga (Sofia
Helin) puolestaan on alkanut seurustella mukavan tuntuisen Jakobin kanssa.

Kun keskelle siltaa jysähtää rahtilaiva ja sen sisältä löytyy neljän nuoren ruumiit, pääsee Saga jälleen vauhtiin. Tarvitaan jälleen yhteistyötä tanskalaisten kollegoiden kanssa, joten Martin päätyy porukan mukaan juttua selvittämään. Tällä kaudella mukana on paljon eri hahmoja, joilla kaikilla näyttää olevan jotain tekemistä kokonaiskuvan kanssa. Juuri kun luulee olevansa kärryillä jostain hahmosta, tämä putoaa pelistä pois. Kakkoskaudesta tulee jopa hieman mieleen taannoinen jättihittisarja 24, johon oli ahdettu niin paljon hahmoja ja tapahtumia, että tuli ähky. Onneksi Sillassa homma pysyy kasassa 10 jakson verran.

Sagan ja Martinin yksityiselämään käytetään aika paljon aikaa. Aluksi tosin käsitellään enemmän Sagan outoutta ja hänen suhdettaan Jakobiin. Se vie ajatukset pois pääjutusta ja luo hyvän vastapainon ruumisluvulle. Tavallaan olisi voinut jopa tehdä tämän tuotantokauden ilman Sagaa ja Martinia, mutta ehkä se olisi ollut liian kovaa uhkapeliä tuotantotiimiltä. Pääkaksikon lisäksi kaudella tutustutaan pariin uuteenkin poliisiin, tanskalaisista mukaan tulee Pernille ja ruotsalaisista Rasmus, joista molemmat tuovat oman pikantin lisänsä jo valmiiksi maukkaaseen keitokseen.

Silta II on erittäin hyvä jatko ykköskaudelle enkä ihmettele, että kolmoskautta suunnitellaan ja valmistellaan jo täyttä päätä.

Kommentit