Star Trek Into Darkness elokuvan pahis Benedict Cumberbatch kertoo miten koe-esiintyminen elokuvaan toteutettiin

benedict_feat

Hei Benedict. Esität John Harrisonia, Star Trek Into Darkness-elokuvan pahista. Oliko hauskaa olla paha?
Oli. Tosin, minulle oli tärkeää ymmärtää häntä. Hän on sosiopaatti ja tekee kamalia asioita, mutta onko hän terroristi? Vai vapaustaistelija? Onko hänen teoillaan ja tuhoamisellaan oikeutus? Taisteleeko hän jonkin aatteen puolesta?

Totta. Normaalisti suuren luokan scifi-elokuvissa ei anneta sympatiaa paholaiselle, mutta tässä tapauksessa vastustajalle annetaan myös toinen ulottuvuus.
Kiitos. Se oli tärkeää. Hän on äärettömän moniselitteinen hahmo. Hänen tekonsa ovat moraalisesti perusteltuja. Rakastin näytellä kaikkia noita kerroksia.

Hän ei ainakaan ole perinteinen sarjakuvamainen pahis. Harrison on monimutkainen.
Hän on, ja kunnia kuuluu ennen kaikkea hienolle käsikirjoitukselle sekä JJ Abramsin ohjaukselle ja hänen tiimilleen. Kuinka usein pahat tyypit itkevät? Hän on syvästi tunteellinen hahmo jolla on moraalia. He halusivat jonkun joka on Kirkin eräänlainen varjopuoli, ja Harrison tarjoaa tämän.

Star Trek-fanit ovat  fanaattisimpia mitä maailmasta löytyy. Olitko tietoinen tästä, huolestuitko käveleväsi leijonan luolaan jos Trekkiet eivät pitäisi suorituksestasi?
En. Näin omistautuneet ja hienot fanit ovat mahtava asia. JJ oli jo todistanut että hän pystyy tekemään hienon Star Trek-filmin. Hän ei ainoastaan miellyttänyt vanhoja faneja, vaan toi uusia. Star Trek on hieno sarja ihmisyydestä, jonka rikkaat teemat kulkevat läpi tv-sarjan kuin myös elokuvissa. Ne ovat jokaiselle ajankohtaisia. Vaikka se sijoittuu tulevaisuuteen me kaikki voimme ymmärtää sitä.

Taidat tietää kaiken omistautuneista faneista tv-sarjasi Sherlockin vuoksi?
Kyllä, he ovat äärettömän omistautuneita! Ja minua tietenkin verrattiin aiempiin Sherlockeihin, ja heitä on ollut niin monia vuosien saatossa. Voit ainoastaan tehdä parhaasi. Et voi jäädä murehtimaan  millaisia vertailuja tullaan tekemään. Jos jäisit, pääsi räjähtäisi.

star-trek-into-darkness-still

Olitko alkuperäisen Star Trek-sarjan fani?
Muistan että sitä näytettiin BBC2:lla ennen kello 18 uutisia ja katsoin sitä muutaman kerran. Rakastin sen huumoria. Se ei ollut vakavaa scifiä. Siinä oli viesti. Mutta en ole Trekkie. Simon Pegg ja Karl Urban ovat asiasta enemmän tietäviä, itse olin enemmän Star Wars-fani.

Kun sait roolin katsoitko vanhaa tv-sarjaa?
En. Minusta oli tärkeää luottaa JJ abramsin visioon. Luotin häneen ja hänen kirjoitustiimiinsä, joka muodostuu vannoutuneista Star Trek-faneista. He kertoivat minulle heti jos toin hahmoon asioita jotka eivät tuntuneet uskottavilta.

JJ ohjaa myös uuden Star Wars-elokuvan. Ehkä sinun pitäisi pyytää häneltä roolia?
Tiedän. Kyllä! En sanoisi ei.

Onko totta että koe-esiinnyit Into Darkness-elokuvaan iPhonen välityksellä?
On se totta. Oli jouluaika ja he halusivat koenauhan, mutta kaikki jotka tunsin kotona olivat joulua viettämässä. Joten pyysin ystävääni kuvaamaan minua iPhonella hänen keittiössään. Hänen vaimonsa auttoi myös kameran kanssa.

Koe-esiinnyit Star Trekkiin kaverisi keittiössä?
Kyllä. Se oli äärettömän huvittavaa.

En ole koskaan kuullut kenenkään valittavan JJ Abramsista. Millaista miehen kanssa on työskennellä?
Hän on niin lahjakas, ja omaa äärettömän määrän energiaa. Energia on tarttuvaa, hän on kuin 10-vuotias nerokkailla aivoilla varustettuna. Häntä ei tarvitse kyseenalaistaa.Hän antaa sinulle itseluottamusta yrittää uusia asioita. Hän on hyvin avoin ja helposti lähestyttävä.

Olet erinomainen Sherlock Holmesina. Onko totta että jouduit kasvattamaan lihasmassaa ja treenaamaan Star Trekkiä varten?
Se on totta. Saadakseni lihasta luiden päälle söin n. 4000 kcal päivässä. Sherlock on paljon hoikempi eikä lainkaan fyysinen hahmo, mutta Star Trekissä on paljon taistelukohtauksia. Se oli hauskaa. Kukapa ei haluaisi tehdä selvää viidestä tyypistä nyrkeillään, joutua raahatuksi pikavauhtia pitkin katua tai hyppiä läpi kuorma-autojen ja lasi-ikkunoiden?

Kuinka paljon lihasta oikein kasvatit?
Paljon. Kasvoin neljän kokoluokan verran. Se oli fyysisesti vaativinta mitä olen koskaan tehnyt, mutta onneksi fantastinen tiimi auttoi siinä.

JJ:n filmien ympärillä on aina paljon salaisuuksia. Hän haluaisi yleisön menevän teatteriin ilman mitään tietoa tapahtumista. Hän on kuuluisa siitä että käsikirjoitukset ovat äärettömän tarkasti vartioituja. Oliko myös sinun tapauksessasi näin?
Kyllä! Kun olin Lontoossa yksi JJ:n apulaisista lensi Los Angelesista henkilökohtaisesti tuomaan käsikirjoituksen minulle.

Olet todella kiireinen. Esiinnyt Sherlockissa sekä Star Trekissä. Olet kuvannut näytellyt Julian Assangea elokuvassa, ja olet lohikäärme Hobitti-elokuvissa. Onko mitään mitä et tekisi?
Juuri näin. Kukapa olisi kuvitellut minun olevan lohikäärme!

Halusitko esittää Smaugia, vai houkutteliko Peter Jackson sinut rooliin?
Halusin esittää lohikäärmettä. Koe-esiinnyin roolia varten. Peter halusi minut johonkin toiseen rooliin mutta sanoin että haluaisin todellakin olla Smaug. Olen aina halunnut tehdä hahmomallinnusta motion capture-tekniikalla ja isäni luki minulle Hobittia kun olin lapsi.

Kommentit

Tags from the story
,