Star Trek Into Darkness-elokuvan Zachary Quinto paljastaa käyttääkö Spock peruukkia

quinto_haastattelu

Star Trek tapahtuu ulkoavaruudessa. Kuinka kiinnostunut olet itse aiheesta?
Olen kiinnostunut avaruudessa matkustamisesta. Enemmänkin tosin teoriassa. On uskomatonta että pystymme matkustamaan avaruuteen ihmisinä, en pysty edes käsittämään sitä.

Olitko huolissasi näyttelijänä siitä, että päädyit esittämään elämää suurempaa hahmoa?
Enpä juuri. Älä käsitä väärin, minulla on kasoittain kunnioitusta Spockia ja Leonard Nimoyta kohtaan, jonka kanssa olemme muuten tulleet erittäin hyviksi ystäviksi. Mutta neljän vuoden väli elokuvien välillä on auttanut paljon, se on antanut mahdollisuuden pitää taukoa ja keskittyä muihin rooleihin siinä välissä.

Millä mietteillä palasit kakkososaan?
Palaaminen kuvauksiin tuntui hyvin luonnolliselta, me teemme ja luomme jotain yhdessä. Olen elokuvasta äärettömän innoissani.

Onko teillä näyttelijöillä mitään sananvaltaa hahmojen ulkonäön suhteen?
Ei oikeastaan. Melkein 1000 ihmistä työskentelee leffan parissa, ja luomisprosessi on todella vaikuttava. Michael Kaplan on uskomaton asusuunnittelija.

Kerkesitkö hengata alkuperäisen Spockin, Leonard Nimoyn, kanssa kuvauspaikalla?
Voi kyllä. Meistä on tullut hyviä ystäviä. Vietämme aikaa yhdessä. Hän on kuten kuka tahansa meistä, hyvin intohimoinen työssään. Hän näytti minulle keräämäänsä muistoesineistöä vuosien varrelta, josta hän juuri lahjoitti osan Bostonin yliopistolle.

Oletko miettinyt oman arkiston keräämistä?
Pidän arkiston pitämistä, ja myöhemmin lahjoittamista, mielenkiintoisena ideana. Mutta olen hyvin minimalistinen tyyppi. Leonard kuitenkin on osoittanut että olisi hyvä idea säilyttää joitakin asioita. Joten olen aloittanut. Ehkä säilytän parin tai kaksi Spockin korvia.

Millaista on työskennellä JJ Abramsin kanssa?
Kunnioitan hänen uskomatonta tapaansa työskennellä. Hän tietää täsmälleen mitä tekee, ja se luo turvallisuuden tunteen. Näyttelijät eivät usein pääse työskentelemään tämän tyylisten ihmisten kanssa. Aniharvalla ohjaajalla on Hollywoodissa se vapaus joka JJ Abramsille annetaan.

quinto_haastattelu2

Milloin tiesit että haluat näyttelijäksi?
Olen aina ollut teatterin suuri ystävä. Lavalla oleminen on äärettömän hienoa ja minusta siellä olevat ihmiset elävät täysin eri elämää kuin ihmiset katsomossa. Pidin tunteesta, se teki minusta uteliaan.

Millaiseksi kuvaisit Spockin ja Kirkin suhdetta tässä elokuvassa?
Elokuvassa on kohtaus jossa Spock on valmis antamaan henkensä seuratakseen sääntöjä. Samanaikaisesti Kirk harkitsee rikkovansa kaikkia sääntöjä vain pelastaakseen ystävänsä. Suhde todellakin kasvaa elokuvan aikana, se on äärettömän tyydyttävää.

Kuinka fyysiseksi rooli muodostui sinulle?
Se oli hullua. Kuntoilin ensimmäistä osaa varten. Mutta kakkososa vaati niin paljon enemmän, minun piti todellakin saada itseni huippukuntoon tätä osaa varten.

Näytätkö kovin erilaiselta tässä osassa?
On kiehtovaa kuinka erilaisilta me kaikki näytämme. En meinannut uskoa kuinka Spockin lapsiversion kloonilta näytin ensimmäisessä osassa. Nyt olemme kokeneempia, ja olemme todella kasvaneet viidessä vuodessa.

Kaikki näyttävät olevan lumoutuneita hiustesi vuoksi. Voitko selventää faneille onko kyseessä peruukki?
Voin. Kaikki on täysin omaa hiustani, ei peruukkeja Spockille!

Kommentit

Tags from the story
, ,