Supernatural

Supernatural - Jensen Ackles & Jared Padalecki

Jonkinasteisen kulttisuosion Atlantin tuolla puolen saanut, yliluonnollisia ilmiöitä tutkivista veljeksistä kertova tv-sarja Supernatural on Yhdysvalloissa käymässä läpi jo seitsemättä tuotantokauttaan. Suomessa jälkijunassa laahaava sarja jatkaa Suomessa maaliskuun 6. päivä viidennen tuotantokauden jaksoin perinteiseen tapaan Subilla. Amerikassa viides kausi alkoi syksyllä 2009 ja se vetää yhteen sarjan alkupuolella alkaneen tapahtumaketjun, joka alkaa saada melkoisia mittasuhteita.

Viidennen tuotantokauden jälkeen sarjan jatkosta käytiin keskustelua, sillä sen luoja Eric Kripke päätti väistyä tuottajan tehtävistä. Sarjalle päätettiin tehdä kuitenkin jatkoa, kun apulaistuottajana aikaisemmin toiminut Sera Gamble otti tuottajan tehtävät hoitaakseen.

Vuonna 2005 alkanut Supernatural kertoo kahdesta veljeksestä, Sam ja Dean Winchesteristä (Jared Padalecki ja Jensen Ackles), jotka taistelevat yliluonnollisia pahiksia vastaan ihan meidän tavallisessa maailmassamme, jossa kaikki uskovat, ettei mörköjä oikeasti ole. Niitä kuitenkin on, ja tässä sarjassa demoneita, vampyyreitä ja jopa langenneita enkeleitä lymyilee jokaisen nurkan takana.

Supernaturalin ensimmäinen tuotantokausi koostui vahvoja kauhuelementtejä sisältävistä kummitusjutuista, joiden taustatarinana veljekset etsivät kadonnutta isäänsä (Jeffrey Dean Morgan). Kakkoskaudesta lähtien tarina kuitenkin alkoi syventyä ja suurempi tarinan kaari tuli mukaan kuvioihin. Viitoskauden lopuksi tämä kaari saakin lähes apokalyptisia mittasuhteita.

Supernatural on äijämeininkiä, joka on miellyttävää vastapainoa monille liiankin kiiltäväpintaisille sarjoille. Sarjassa kuunnellaan rosoista rokkia ja juodaan maailmantuskaan viskiä. Demoneita metsästävien poikien elämä ei ole yksinkertaista, mutta sarja muistaa mustan huumorin ja veljesten välisen kemian, joka jaksaa ihastuttaa jakso toisensa jälkeen.

Sarjasta on tehty myös animeversio.

Suomen epävirallinen Supernatural-blogi Saving people, hunting things on kaiken sarjasta kattava ja laadukas blogi. Sen pitäjä Anzi nähdään Filmitähden vierailevana toimittajana myöhemmin tällä viikolla. Anzi avaa lukijoillemme monien rakastamaa sarjaa mediatutkijan näkökulmasta.

Kommentit