Sydämeltään aina irkku Colin Farrell

farrell_featured_958x339

Len Wisemanin ohjaamassa Philip K Dickin tieteisseikkailun uusintafilmatisoinnissa Total Recallista nähdään pääosassa Irlannin Dublinissa 31. toukokuuta 1976 syntynyt Colin James Farrell.

Farrellin alkuun erittäin nousujohteinen Hollywood-ura alkoi Joel Schumacherin vuonna 2000 ohjaamassa sotaelokuvassa Tigerland. Vain pari vuotta myöhemmin hänet nähtiin työskentelemässä itsensä Steven Spielbergin kanssa toiseen Philip K. Dickin novelliin pohjautuvassa scifistelyssä Minority Report, missä Farrell näytteli Tom Cruisen rinnalla.

Total Recall 2012

Samana vuonna hän teki yhteistyötä uudestaan Schumacherin kanssa ja näytteli tämän pienimuotoisessa trillerissä Phone Booth puhelinkoppiin tarkka-ampujan tähtäimeen jumiutuvana miehenä. Vuonna 2003 oli puolestaan vuorossa Napakympin rooli sokean sankarin vastustajana supersankarielokuvassa Daredevil (pääosassa Ben Affleck).

Farrellin ura on sisältänyt niin nousuja kuin laskujakin, mutta saavuttaa hän on ehtinyt yhtä jos toista. Hän on päässyt työskentelemään arvostettujen ohjaajien kuten vaikkapa Spielbergin, Oliver Stonen, Terrence Malickin ja Woody Allenin. Silti hän ei ole kieltäytynyt pienemmistä elokuvista, kuten vaikkapa kotimaahansa Irlantiin sijoittuva John Crowleyn ohjaama rikosdraama Intermission (2003) tai Michael Cunninghamin romaaniin perustuva riipaiseva A Home at the end of the world (2004) osoittavat.

Farrell Terrence Malickin ohjaamassa elokuvassa The New World

Näyteltyään ensin Oliver Stonen ohjauksessa Makedonian kuningasta vuonna 2004 ilmestyneessä ja flopanneessa elokuvassa Alexander ja sen jälkeen toista historiallista hahmoa, kapteeni Smithia Terrence Malickin hienossa eepoksessa The New World vuonna 2005, Farrell astui 80-luvun legendan kenkiin. Kyseessä oli Michael Mannin ohjaama yllättävänkin pätevä versio Miami Vicesta (2006), Farrell Sonny Crockettin roolissa. Seuraava ohjaajasuuruus Farrellin listalla oli Woody Allen, jonka ohjauksessa hän näytteli Ewan McGregorin veljeä rikosdraamassa Cassandra’s Dream.

Yksi Farrellin uran parhaimpia roolisuorituksia on kuitenkin vuonna 2008 ilmestynyt mustan huumorin rikosdraama In Bruges – Kukkoilijat, missä hän Martin McDonaghin ohjauksessa näyttelee väärän uran valinnutta palkkatappajaa.

Colin Farrell ja Brendan Gleeson elokuvassa In Bruges

Vuonna 2009 Farrell puolestaan nähtiin paikkaamassa Heath Ledgerin jättämää aukkoa Terry Gilliamin ohjaamassa Imaginarium of Doctor Parnassus. Hyväntekeväisyyttä harrastava Farrell lahjoitti kyseisestä elokuvasta saamansa palkkion Ledgerin pienelle tyttärelle Mathildalle, joka isänsä kuollessa jäi ilman perintöä, koska testamenttia ei ollut päivitetty ajoissa.

Farrel myös laulaa. Elokuvan Intermission soundtrackilla kuultava, aikanaan The Clashin coveroima punkbiisi ”I fought the law” on allekirjoittaneelle rakas jo muutenkin ja Farrelin särmikäs irkkuaksentti tekee biisiin vielä oman vivahteensa:

”I’m just a true Irish boy at heart. I’m just myself, I stick by my guns and I treat people the way I think they should be treated, regardless of their status. And I just have a laugh.”

Kommentit

Tags from the story