Syksyn 2011 parhaat televisiosarja-uutuudet

falltv

Syksy käynnistyi Yhdysvalloissa monen uuden ja mielenkiintoiselta kuulostavan sarjan voimin. Jo tutut kestosuosikkini Criminal Minds, Vampire Diaries, True Blood, Doctor Who  ja Supernatural ovat saaneet rinnalleen kasan uutuuksia mutta kuinka moni niistä säästyy yhtiöiden armottomalta karsintahakkuulta, sen näyttää vain aika. Veikkaukset ovat jo käynnissä rapakon tuolla puolen, The Playboy Club joka lanseerattiin suurella metelillä, on saanut jo lopettamispäätöksen eivätkä muut pääse sen vähemmällä.

Itselleni seurantalistalle ovat jääneet nämä hyvän vaikutuksen tehneet sarjauutuudet, tässä viisi ensimmäistä..

Ringer

Sarah Michelle Gellar (Buffy Vampyyrintappaja) on palannut televisioon ja itseasiassa aika tyylikkäästi. Ringer kertoo identtisistä kaksosista joista toinen elää New Yorkissa aviomiehensä (Ioan Gruffud) kanssa rikkaiden ja kauniiden etuoikeutettua elämää. Toinen, Bridget, on elämän päähänpotkima entinen addikti ja strippari joka on todistajansuojelu-ohjelmassa, aikeenaan todistaa mafiapomoa vastaan. Bridget päätyy elämään rikkaan siskonsa elämää, kenenkään tietämättä tämän ottaneen sisarensa paikan. Samalla hänelle selviää että ylellinen elämä onkin vain kaunista kaukaa katsoen sillä siskon elämä näyttääkin olevan vaarallisempaa… Sarja on tehty taidolla, Gellar on rooliin täydellinen valinta ja uusia yllätyksiä tulee joka jakso joten katsojan mielenkiinto pysyy yllä.

Homeland

Elokuvista tuttu juoni jossa sankarisotilas palaa kotiin monen vuoden kadoksissa olon jälkeen saa uuden twistin Homelandissa. Claire Danes esittää agenttia joka saa tehtäväkseen seurata kotiin palannutta sotilasta Nicholas Brodya, jota esittää erinomainen Damian Lewis. Mitä Brodylle tapahtui vuosien aikana vankeudessa ja voiko mieheen enää luottaa? Sarja leikittelee katsojien, tässä tapauksessa tietenkin amerikkalaisten, paranoialla ja rakkaudella armeijaan, mutta ensi katsomalta sarja koukutti hetkessä kiinnostavalla juonellaan ja erinomaisilla näyttelijöillään.

Pan Am

Mad Menin vanavedessä Pan Am tarjoilee 60-luvun hengessä suoria sukkahoususaumoja, virheettömiä hymyjä ja teorian jonka mukaan lentoemännät olivat vapautuneiden naisten eturintamassa. Päällisin puolin kevyt ja tyylikäs kokonaisuus saa syvyyttä erinomaisista näyttelijöistä kuten pippurinen Christina Ricci ja juonikin onnistuu kääntymään astetta kiinnostavammaksi paljastaessaan suuremman tarinakokonaisuuden lentojen välillä. Jos ei saa päänsärkyä lievästä sovinimista ja kauniista naisista niin Pan Am voi tarjota tyylikästä viihdettä mikäli juoni pysyy kasassa.

The Secret Circle

Noitia! Vampyyripäiväkirjojen kirjoittajan, L.J.Smithin, toinen kirjasarja The Secret Circle päätyi myös televisioon. 16-vuotias Cassie muuttaa asumaan isoäitinsä luokse äidin kuoltua ja palaa näin äitinsä kotikaupunkiin New Salemiin. Pian hän ystävystyy ystäväjoukkion kanssa joka on odottanut häntä sillä yhdessä he muodostavat piirin jolla hallita taikavoimiaan. Kuvankauniita nuoria, paikoittain hyvinkin jännittäviä tapahtumia ja ihanaakin ihanampi Thomas Dekker takaavat sen että itse tulen seuraamaan tätä teininoita-sarjaa innolla. Sarjan jatkumisessa on toivoa sillä se pyörii CW-kanavalla joka on tunnettu nuorille suunnatuista yliluonnollisista tarinoistaan.

Revenge

Toinen kiinnostava nuoremmille suunnattu sarja on ABC:n Revenge. Juonta on rakennettu löyhästi Dumas’n klassikkoromaanin, Monte Criston Kreivin, varaan. Tarinassa isänsä menettänyt nuori ja kaunis Emily Thorne (Emily VanCamp) muuttaa suljettuun ja etuoikeutettuun yhteisöön kostaakseen isänsä kokemat vääryydet ja salaliiton. Emily napsii uhreja erilaisilla keinoilla yksi kerrallaan punoen mielenkiintoisia kuvioita vääryydentekijöiden pään menoksi. Luvassa on myös romantiikkaa, tosin mikäänhän tässä sarjassa ei ole varmaa, ei edes rakkaus.

 

Kommentit