Taustaa

Filmitähti on rakkaudella tuotettu verkkojulkaisu elokuvista ja televisiosta

Filmitähti on kahden helsinkiläisen elokuvaharrastajan – Päivi Laajalahden ja Ursula Borgin- perustama verkkolehti, joka on suunnattu sekä tavallisille elokuvankatsojille että elokuvia harrastaville. Se esittelee uutuuksia, arvostelee uusimmat ensi-illat ja kotiteatterijulkaisut sekä kertoo näyttelijöistä ja elokuvantekijöistä kriittisen elokuvafanin silmin. Se pohtii elokuvamaailmaa tavallisen ihmisen, mutta lisäksi myös naispuolisen katsojan näkökulmasta ja pyrkii herättämään uusia ajatuksia. Elokuvien lisäksi Filmitähti sukeltaa televisiosarjojen ja elokuvia käsittelevien kirjojen maailmaan.

”Elokuvamaailma on yhä tänäkin päivänä miesvaltainen ja suuri osa maailman johtavista elokuvakriitikoista on miehiä. Siksi päätimme yhdistää potentiaalimme ja avata aikuisten naisten ylläpitämän, elokuviin ja populaarikulttuurin keskittyvän verkkojulkaisun. Naiset harrastavat elokuvia siinä missä miehetkin, eivätkä katso pelkästään romanttisia komedioita kuten vielä jokin aika sitten ainoana totuutena pidettiin”

Filmitähden perustajat ovat elokuvaharrastajia, joilla on takanaan pitkä historia elokuvabloggareina ja freelancetoimittajina. Aikaisemmissa blogeissaan he ovat kirjoittaneet toisille elokuvaharrastajille omalla äänellään ja Filmitähdessä tämä blogitausta yhdessä omaperäisen näkemyksen kanssa halutaan säilyttää ja antaa tilaa kirjoittajien omille persoonille.