Grimm

grimm_tv

Nykypäivänä televisiosarjoissa ei voi välttyä fantasialta. Satuhahmot, vampyyrit, haltiat, prinsessat ja demonienmetsästäjät ovat vallanneet tv-ruudut siinä määrin, että toisinaan tekee järjettömän hyvää keskittyä esimerkiksi oikeussalisarjaan. Jos sellaista enää löytää.

2011 startannut Grimm pureutuu trendikkääseen fantasiamaailmaan hieman eri kantilta. Sen protagonistina häärii etsivä Nick Burkhardt (David Giuntoli), joka saa tietää olevansa eräänlaista metsästäjien sukua – Grimm-suku on metsästänyt yliluonnollisia olioita jo satoja vuosia. Grimmien tehtävänä on ylläpitää tasapainoa ihmisten maailman ja outojen olioiden välillä. Sarjan jaksot mukailevat löyhästi monille tuttuja lastentarinoita, sekä kertomuksia metsän asukeista ja muista otuksista. Etsivänä Nick törmää tämän tästä tapauksiin joita ei voi maalaisjärjellä selittää – sarjassa onkin omituista kuinka nämä oudot tapaukset aina löytävät tiensä juuri Nickin ja tämän partnerin Hankin (Russell Hornsby) eteen.

grimm

Ensimmäisen kauden aikana Hank on autuaan tietämätön ystävänsä oudoista lahjoista, kyvyistä joilla hän pystyy tunnistamaan ja päättelemään erilaisten hahmojen sekaantumisen rikoksiin. Nickiä auttaa Monroe (Silas Weir Mitchell), outo heppu, joka onkin tosiasiassa Blutbad-niminen sudenkaltainen olio. Sarjan kantava voima kaiken yliluonnollisuuden keskellä onkin Nickin ja Monroen yhteistyö – lievästi sekopäinen voima vastaan looginen ajattelukyky ja poliisityö. Sarja etenee melko yksitoikkoisen tuntuisesti ensi alkuun tapaus tapaukselta, ennenkuin se saa enemmän pontta alleen keskittyessään myös Nickin yksityiselämään ja muihin käänteisiin.

Se ei yritäkään retostella äärettömän hienoilla erikoisefekteillä, vaan toisinaan hahmojen ulkomuoto on hyvinkin kotikutoinen mutta silti aidon tuntuinen. Tarinassa on tarpeeksi käänteitä, jotta katsoja jaksaa pysyä mukana jaksosta toiseen – toisinaan huumori toimii äärettömän hyvin, vaikka sarja ei varsinaisesti kovin hauska olekaan. Hitaasti käynnistyvä, ja hieman alussa itseään toistava Grimm on hyvää katsottavaa yliluonnollisesta ja satumaailmasta kiinnostuneille. Sen näyttelijät tekevät tasaisen varmaa työtä, mutta huumoria näin absurdiin ympäristöön odottaisi hieman enemmän.

Ehkä Grimm ottaa alussa itsensä liian vakavasti ja kirjaimellisesti – siitä puuttuu viimeinen puraisu ja rentous, mitä aihe niin kipeästi kaipaisi.

© Ursula Borg

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_text_separator title=”Info” title_align=”separator_align_center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Grimm  (2011, 1. kausi), DVD 12.6.2013, Universal

  • Kehittänyt :Stephen Carpenter, David Greenwalt, Jim Kouf
  • Pääosissa: David Giuntoli, Russell Hornsby, Bitsie Tulloch
  • Alkuperämaa: USA
  • Genre: Fantasia / Kauhu
  • IMDb
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Kommentit

Tags from the story
, ,