The Raid: Redemption ★★★

redfeat

Väkivaltaa, ja erittäin sujuvaa sellaista, viljelevä The Raid:Redemption kokoaa yhteen niin paljon potkuja, tippumisia, lyöntejä ja ampumista että hitaampaa heikottaa. Sen taistelukohtaukset ovat kekseliäitä, tarkkaan toteutettuja ja niiden toimivuutta on pakko ihailla. Elokuvan ongelma onkin sitten kaikessa muussa; kun toiminta pysähtyy, mielenkiinto lopahtaa.

Aamu alkaa leppoisasti, parisenkymmentä poliisia tungetaan pakuun matkalle kohti isoa kerrostaloa. Tarkoituksena on hiippailla huomaamatta nappaamaan ilkeä rikosherra, joka hallitsee alaistensa lisäksi myös suurinta osaa talon asukkaista. Kiperäksi tiedetty noutoretki muuttuu hetkessä mahdottomaksi kun yksi asukkaista vasikoi saapuvat poliisit nanosekunnissa, ja hässäkkä on valmis. Tarinan keskiössä oleva nuori poliisimies Rama (Iko Uwais) runnoo tiensä läpi ehtymättömän pahislauman kohti näiden johtajaa.

Matkan suvantokohdissa jännite ei riitä, kun päästään kuljettamaan juonta eteenpäin, ja itseasiassa kuulemaan dialogia, olo on kuin sokerihumalasta nopeasti rysähtäneellä pikkukakaralla. Mielenkiinto herpaantuu, mieli vaeltaa, ja katsoja toivoo lisää toimintaa. Toiminta on niin hyvin toteutettu, ja se on hyvin addiktoivaa joten sitä toivoo addiktin tavoin lisää ja lisää. Unohtakaa keskustelu ja moraaliset dilemmat, me haluamme potkuja, aseita ja hyppyjä! Innovatiivisten taisteluiden keskellä ei länsimaiseen tyyliin vitsailla, vitsit ja naurahdukset kuuluvat yleisöstä kun uskomattomat toimintakohtaukset aiheuttavat katsojassa kivun irvistyksiä, ja perään helpottunutta hyminää ja hihitystä.

Kohta jotakuta sattuu ja paljon

The Raid: Redemption kärsii omasta erinomaisuudestaan; toiminta on niin ylitsevuotavan hyvää että kaikki muu jää siitä kirkkaasti jälkeen. Tästä aiheutuva vuoristorata olo, ja tunne epätasaisuudesta aiheuttavat pienen pettymyksen ylistystä saanutta elokuvaa kohtaan. Siksi se on erinomainen toimintapätkä, joka aiheuttaa pettymyksen kaikessa muussa. Pienestä pettymyksestä huolimatta se on ehdottomasti katsomisen arvoinen, suorastaan pakollinen ihmisille jotka kestävät luiden rusahtelua, se on yksi viime aikojen kekseliäimpiä temppuja sisältävä teos köykäisyydestään huolimatta. On hankala olla vertaamatta elokuvaa länsimaisiin kekseliästä toimintaa sisältäviin elokuviin, kuten Jason Bourne-elokuviin. Vaikka lähtökohdat ovat täysin erilaiset, on panostus juoneen ja sisältöön juuri se, mikä kääntää voiton näiden länsimaisten elokuvien puolelle.

[box type=”info”] The Raid: Redemption . Ohjaus: Gareth Evans. Käsikirjoittaja: Gareth Evans. Iko Uwais, Ananda George, Ray Sahetapy. Genre: Toiminta. Alkuperämaa: Indonesia 2011. IMDb.[/box]

Kommentit

Tags from the story