The Walking Dead

walkingdead

Nykyisessä televisiomaailmassa missä sarjat muistuttavat toisiaan, poliisisarjoja ei erota toisistaan ja jossa kevyet puolen tunnin sitcomit perheistä imevät aivosi pihalle, on The Walking Dead äärimmäisen piristävä ja rankalla tavalla rentouttava kokemus. Uuden Fox-kanavan myötä tämä hieno sarjauutuus saapuu Suomeen juuri kun toinen kausi on päättynyt USA:ssa.

Kun se zombie-apokalypsi viimein tulee, niin mitä tapahtuu sen jälkeen?  Tästä lähtökohdasta alkaa sarjan tarina; sheriffi Rick Grimes (Andrew Lincoln) herää eräänä päivänä sairaalasta ja huomaa että kaupunki on täysin kuollut, kirjaimellisesti. Pian Grimesille selviää että zombien valtakausi on alkanut, kuolleet mönkivät pitkin maita ja mantuja ja kourallinen selvinneitä saa tehdä lujasti töitä selvitäkseen hengissä.

Autiot kadut, aavat pellot ja  hylätyt suurkaupungit luovat hienot ja aavemaiset puitteet tarinalle jossa kourallinen selvinneitä yrittää tulla toimeen keskenään, selvitä zombien hyökkäyksistä sekä löytää turvapaikan jossa elää. Asiaa vaikeuttavat ihmisten oma selviytymisvaisto ja toisiin ihmisiin matkalla törmääminen ei ole itsestäänselvästi hyvä asia. Paitsi että tarjolla on runsaasti verta, suolia ja läheltä piti -tilanteita, on se samalla melko synkkä katsaus ihmisluonteen syvimpiin onkaloihin. Välillä tuntuukin siltä että matelevat raadot eivät kaikessa yksinkertaisessa lihanhimossaan olekaan niitä pahiksista kamalimpia; vastaan tulevat muut selviytyneet tarjoavat runsaasti haastetta selviytymistaistelussa.

Tarina seuraa yhtä selviytyneiden joukkiota, jotka ovat joutuneet samaan poppooseen erinäisistä syistä. Monipuolinen henkilögalleria tuo oman lisämausteensa epäluuloineen, mustasukkaisuus-mietteineen sekä periaate-eroineen. Joukosta vahvimmin ensimmäisellä kaudella nousevat esiin tietenkin Grimesin vaimo Lori (Sarah Wayne Callies), joukossa pääpiruna alussa toimiva Shane Walsh (Jon Bernthal), sekä aatteidensa puolesta arveluttava mutta sarjan komeimman miehen tittelin nappaava Daryl Dixon (Norman Reedus).

The Walking Dead on jännittävä ja mukaansa tempaava tarina jossa kyllä veri lentää mutta joka antaa hahmoille tilaa räpistellä angstinsa kanssa, näin jokaisen ihmisen kohtaloa ja selviytymistä seuraa tosissaan, rystyset valkoisina.
Ensimmäinen tuotantokausi on vain kuuden jakson pituinen mutta toinen kausi oli onneksi jo 13-osainen. Sarja on jo saanut vahvistuksen kolmannelle kaudelle joten lisää hyvää on luvassa.

[box type=”info”] The Walking Dead. Luonut: Frank Darabont. Pääosissa: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies. Genre: Kauhu / Draama. IMDb. Sarjan viralliset sivut. Suomessa Fox-kanavalla sunnuntaisin klo 22,  22.4.2012 alkaen.[/box]

Kommentit

Tags from the story
, ,