Bad Hair Day

Untitled-1

Toisinaan elokuvassa pääosan, tai ainakin katsojan huomiokyvyn, voi viedä ns. tukkalaite. Tälle listalle päätymisellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko elokuva katsomisen arvoinen vai joutaako se ö-hyllyyn; pääasia on nimenomaan se pääasia, milloin hiukset meinasivat varastaa koko shown? Listaa lukiessa voi purkaa omia traumojaan turhauttavimmista tekeleistä ja ihmetellä maskeeraajien epäonnistumisia. Syyhän ei koskaan ole näyttelijän..

1. Nicolas Cage / melkein mikä tahansa elokuva

Kyseenalaisen kunnian kiilata listan ykköseksi saa Nicolas Cage. Jostain syystä Cage on useammin kuin ei sportannut ties minkälaista hurjaa hiusmallia tai peruukkia joka on kirvoittanut useammatkin  naurut. Pidän paljon Con Air-elokuvasta ja koko pätkässä ei ole mitään muuta vikaa kuin Cagen kamala kihara mullet-tyylinen tukkatekele joka meinaa vesittää koko homman. Joskus tyyli kuuluu roolihahmoon, kuten mm. Adaptation. Joskus rooli ja naama eivät vain kohtaa.  Ja  kuka keksii tekosyyn elokuvien Ghost Rider ja Bangkok Dangeorus -hiustyyleille? Se että tähti on kaljuuntumassa ei pitäisi automaattisesti tarkoittaa mullet-tyyliä, Bruce Willis on hieno esimerkki siitä että sheivataan kaikki pois vaan..

2. Colin Farrell / Aleksanteri

Kuinka saada komeasta ja rosoisesta irlantilaisesta naurettava? Värjäämällä hiukset ja kulmakarvat blondiksi, kuten Farrell joutui  Oliver Stonen ohjaamassa Aleksanteri-elokuvassa tekemään. Yht’äkkiä tummanpuhuva hurmuri muuttuu Kerubiksi, pullapojaksi ja luotaantyöntävän näköiseksi ”sankariksi”, asia jota en luullut pystyvän Farrellista tekemään. Lisäksi blondaaminen kuulemma sattui, ja kun elokuvakin sai huonon vastaanoton kysymys kuuluukin, oliko se sen arvoista? Asiaa pahentanee se että samassa leffassa Jared Leto sai pitää pitkät kauniit kutrinsa ja näytti huumaavalta.

3. Tom Cruise / Veren vangit

Kuka kehtasi mennä pilaamaan mielikuvani Lestatista?!! Yksi parhaista vampyyreista ikinä sai valkokankaalla ensi-iltansa täysin kamalan näyttelijävalinnan johdattamana. Tom Cruise vaaleassa, pullean kiharassa peruukissa on niin naurettava näky että vihasin tätä elokuvaa pitkän aikaa, vain ja ainoastaan Cruisen vuoksi. Uskokaa nyt hyvät ihmiset, kaikille ihmisille vain ei sovi vaaleat kiharat ja Cruise on yksi niistä! Mainittakoon vielä että ihanan Stuart Townsendin Lestat oli sata kertaa paremman näköinen, sensuelli ja notkea kuin kissa. Kaikkea sitä mitä puuteroitu Cruise ei ollut.. Filmitähti haluaa kansanäänestykseen lain jossa tiettyjä näyttelijöitä kielletään verhoutumasta näihin kerubi-peruukkeihin, kts. kohta 2.

Vertailun vuoksi tarjolla molemmat herrat.

4. Leonardo DiCaprio / Rautanaamio

Myönnetään, koko elokuva oli täynnä kamalia tukkatekeleitä. Aina kun elokuvissa lähdetään historialliselle tielle on vaarana se että kaljuuntuvat miestähdet laitetaan pitkiin resuisiin ”ajanmukaisiin” peruukkeihin tai puuteroituihin hirvityksiin jotka eivät saa nuorempaa sukupolvea ainakaan kiinnostumaan historiasta lisää…

Joskus tämäkin on onnistuttu tekemään tyylillä mutta Leonardon rotanhäntä, kihartuvine latvoineen ei ole onnistuneita tulkintoja Aurinkokuninkaan nuorekkuudesta ja pitkästä tukasta. Miten onnistutaankin saamaan kauniskasvoisesta pojasta näin kamala…

5. Jared Leto / Panic Room

Kriteereinä tälle listalle joutumiseen on yleensä se että komea/kaunis/lumoava miesnäyttelijä on saatu näyttämään kamalalta/naurettavalta elokuvassa käytettävän hiusmallin vuoksi. Nämä kriteerit täyttää loistavasti yksi maailman kauneimpiin ihmisiin kuuluva Jared Leto elokuvassa Panic Room. Tämä cornrow-tyyli nyt ei oikeasti sovi kenellekään, sen todistaa jo että jos Leto näyttää siinä naurettavalta ei muiden pitäisi edes yrittää. Tiesittekö muuten että eräskin Justin Timberlake on sportannut tätä samaa tyyliä teininä? Todiste täällä.

 

Bubblin’ Under

Pojat, ei näin..

Javier Bardemin pottatukka elokuvassa Menetetty maa on kirvoittanut monta nettikirjoitusta. Paitsi että Bardemin hahmo Anton oli yksi ilkeä kuspää niin hiuslaitteisto tuntui vain lisäävän hahmon pahuutta, kirjaimellisesti. Tälle hiuslaitteelle olisi saanut olla omat krediittinsä lopputeksteissä.
Russell Crowe hurmasi minut Gladiaattorina ja menetti minut pikkuhiljaa monien huonojen pitkätukka-rooliensa vuoksi, pahin näistä lienee Master and Commander – Maailman laidalla. Herran ranskalaista puudelia muistuttava puuteroitu peruukki korostaa hienosti Russukan pyöreitä poskia, ihon pastamaisuutta ja vetisiä silmiä. Lisäksi puolet ajasta tämä moppi roikku märkänä Crowen silmillä aiheuttaen kylmiä väristyksiä.
Niin nätti kuin Taylor Lautner onkin niin luojan kiitos tämä susipoika leikkasi tukkansa lyhyeksi. Epäonninen pitkätukka -peruukki nauratti ekassa leffassa niin paljon että Lautnerin luontainen hottius meinasi jäädä huomaamatta. Peruukki lienee siirtynyt perintönä Kristen Stewartille, vai mitä mieltä olette tästä.
Kunniamaininta kamalasta hius-elokuvasta menee Grimmin veljeksille. Edesmennyt  Heath Ledger on lyhyeksi kynityssä tukassaan vain naurettava, mutta mitä tapahtui Matt Damonin kohdalla?! Tämä lattiamoppi on länttäisty Damonin päähän ilmeisesti vitsinä koska eihän kukaan järkevä ihminen haluaisi hiuksia jossa on samalla kertaa otsatukka, polkkapituus, kiharat, päältä kevennetty kiehkuroilla ja vaalennettu, eihän?

 

 

Kommentit